Οι εννέα «μαγικές» τροφές που «σκοτώνουν» το λίπος

Αν σας αγχώνουν οι δίαιτες τότε επιλέξτε απλά εκείνες τις τροφές που θα σας βοηθήσουν να ξεφορτωθείτε τα περιττά κιλά αλλά και παράλληλα σας γεμίζουν ενέργεια.

Σας αγχώνουν οι δίαιτες; Δεν χρειάζεται να στερηθείτε για να χάσετε κιλά. Απλά θα πρέπει να επιλέξετε τις τροφές που θα σας βοηθήσουν να ξεφορτωθείτε τα περιττά κιλά αλλά και σας γεμίζουν ενέργεια. σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα “Bild”, οι ακόλουθες εννέα τροφές που “εξουδετερώνουν” το λίπος.

1. Γκρέιπφρουτ

Δρα ως κατασταλτικό της όρεξης. Ενισχύει την πέψη και το μεταβολισμό της γλυκόζης . Τα 100 γραμμάρια έχουν μόλις 42 θερμίδες.

2.Aβοκάντο

Το ολεϊκό οξύ, συστατικό στα υγιεινά μονοακόρεστα λιπαρά του αβοκάντο, βοηθά στην απώλεια βάρους. Αν τρώτε ένα τέταρτο ως μισό αβοκάντο θα δείτε την κοιλιά σας να αδυνατίζει. Περιέχει επίσης ίνες και πρωτεΐνες.

3. Ποπ κορν

Το αγαπημένο καλαμπόκι των σινεφίλ βοηθά στην καύση. Τα 100 γραμμάρια επιβαρύνουν τον οργανισμό με 375 θερμίδες την ώρα που η ίδια ποσότητα τσιπς έχει 563 θερμίδες.

4. Κινόα

Πρόκειται για δημητριακό χωρίς γλουτένη το οποίο ανά 100 γραμμάρια έχει 104 θερμίδες. Είναι μία καλή πηγή πρωτεινών. Σου κόβουν την επιθυμία για γλυκό.

5.Κόκκινη πιπεριά

Μπορεί να καίγεται η γλώσσα, όμως αξίζει τον κόπο. Οι πιπεριές που καίνε εμπεριέχουν την ουσία καψαικίνη, η οποία διεγείρει την καύση του λίπους.

6.Σόγια

Περιέχει άφθονο σίδηρο και ασβέστιο. Εμπεριέχει φυτικές ίνες που διατηρούν σε σταθερό επίπεδο το σάκχαρο στο αίμα.

7.Σολομός

Είναι πλούσιο σε ωμέγα – 3 λιπαρά οξέα που μειώνουν αισθητά την όρεξη.

8.Μούρα

Έχουν χαμηλή θερμιδική αξία και χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη. Τα 100 γραμμάρια έχουν μόνο 43 θερμίδες .Επιπλέον, τα μούρα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και κρατούν το επίπεδο της ινσουλίνης σταθερό.

9.Μπρόκολο

Το λαχανικό αυτό διαθέτει μόλις 34 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια και περιέχει άφθονη βιταμίνη C , ασβέστιο όπως επίσης μέταλλα και βιταμίνες του είναι απαραίτητα για την απώλεια λίπους.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *