Κίνδυνος λουκέτου για τις ιδιωτικές Μονάδες Τεχνητού Νεφρού

nfropatheis.medium.jpg

Απλήρωτες παραμένουν, για γραφειοκρατικούς λόγους, εδώ και έξι μήνες οι ιδιωτικές Μονάδες Τεχνητού Νεφρού της Θεσσαλονίκης με συνέπεια να βρίσκονται στα πρόθυρα του λουκέτου παρότι τα χρήματα είναι διαθέσιμα τόσο από το υπουργείο Υγείας όσο και από τα κεντρικά του ΕΟΠΥΥ. Ο Σύλλογος Νεφροπαθών νομού Θεσσαλονίκης καταγγέλλει ότι οι 750 αιμοκαθαρόμενοι νεφροπαθείς της Θεσσαλονίκης κινδυνεύουν να βρεθούν σε απελπιστική κατάσταση λόγω του γραφειοκρατικού προβλήματος που έχει ως συνέπεια να μην καταβάλλονται οι οφειλές του ΕΟΠΥΥ στις ιδιωτικές Μονάδες Νεφρού.

«Άμεση επίπτωση της κατάρρευσης των ιδιωτικών Μονάδων Τεχνητού Νεφρού θα είναι να αρχίσουν να αναζητούν εναγωνίως οι νεφροπαθείς της Θεσσαλονίκης μια θέση αιμοκάθαρσης σε όλη την Ελλάδα, διότι δυστυχώς σήμερα στον δημόσιο τομέα, που έχει εγκαταλείψει εδώ και χρόνια την πλήρη κάλυψη των αιμοκαθάρσεων, δεν υπάρχουν διαθέσιμες», επισημαίνει ο πρόεδρος του Συλλόγου Νεφροπαθών νομού Θεσσαλονίκης, Χρήστος Καραγκιόζης.

Ο κ. Καραγκιόζης αποδίδει την αποκλειστική ευθύνη γι αυτήν την κατάσταση στην γραφειοκρατία της Περιφερειακής Διεύθυνσης του ΕΟΠΥΥ στη Θεσσαλονίκη. «Αποτέλεσμα της μη πληρωμής των οφειλόμενων στις Μονάδες Νεφρού είναι αυτές να απειλούνται με οικονομικό στραγγαλισμό και να μένουν απλήρωτοι δεκάδες εργαζόμενοι ιατροί, νοσηλευτές και βοηθητικό προσωπικό και οι προμηθευτές των αναγκαίων υλικών για την διενέργεια των αιμοκαθάρσεων. Τονίζουμε ότι το πρόβλημα μη περαίωσης των διαδικασιών πληρωμής των Μονάδων Τεχνητού Νεφρού παρουσιάστηκε μόνο στην Θεσσαλονίκη ενώ η καταβολή των αντίστοιχων χρηματικών ποσών στην υπόλοιπη χώρα έγινε κανονικά. Ζητούμε από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την εξεύρεση άμεσης λύσης στο πρόβλημα πριν να είναι πολύ αργά». προσθέτει ο κ. Καραγκιόζης.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *