Ζωή Ράπτη: Στήριξη και ενίσχυση των Μονάδων Ψυχικής Υγείας της Θράκης

Τη λήψη μέτρων και δράσεων για τη στήριξη και ενίσχυση των Μονάδων Ψυχικής Υγείας της Θράκης ανακοίνωσε σήμερα η υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη, κατά τη διάρκεια επίσκεψής της στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Η υφυπουργός αρχικά συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης Χρήστο Μέτιο, με τον οποίο συζήτησε την ένταξη έργων Ψυχικής Υγείας στα σχεδιαζόμενα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα 2021-2027. Στη συνέχεια επισκέφτηκε τον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως- Τραϊανουπόλεως και Σαμοθράκης Άνθιμο, με τον οποίο συζήτησαν για τις επιπτώσεις της πανδημίας και την προσφορά της Εκκλησίας στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη καθώς και τη συνεισφορά της στην ενημέρωση του κοινού για τη σημασία των εμβολιασμών κατά της COVID-19.

Ακολούθησε επίσκεψη στις Μονάδες Ψυχικής Υγείας του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης και του ΟΚΑΝΑ. Η κ.Ράπτη ενημερώθηκε από τις πρυτανικές Αρχές, υπό τον πρύτανη Αλέξανδρο Πολυχρονίδη, τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, υπό τον διοικητή Ευάγγελο Ρούφο καθώς και από το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό για τη λειτουργία της Ψυχιατρικής και Παιδοψυχιατρικής Κλινικής, του Κέντρου Ψυχικής Υγείας και των λοιπών δομών που υπάγονται στο νοσοκομείο.

Μετά το πέρας των επισκέψεων η υφυπουργός Υγείας, σε δηλώσεις της έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες που προσφέρει το Νοσοκομείο αυτή την εξαιρετικά δύσκολη περίοδο, στις Περιφερειακές Ενότητες Έβρου, Ροδόπης και Ξάνθης. Στόχος μας είναι η ενίσχυση της Ψυχιατρικής Κλινικής, ιδιαίτερα των εξωνοσοκομειακών μονάδων με προσωπικό, τόνισε η κ. Ράπτη. Επίσης, ανέφερε ότι θα προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες στην Παιδοψυχιατρική Κλινική για τη δημιουργία 11 κλινών, προκειμένου να αναπτυχθεί πλήρως η ενδονοσοκομειακή νοσηλεία, η οποία θα διασυνδέεται με τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών, τα Εξωτερικά Ιατρεία, τα Ιατροπαιδαγωγικά Κέντρα και τις Κινητές Μονάδες. Πέραν αυτών, επισήμανε, ήδη δρομολογείται από το υπουργείο Υγείας η δημιουργία θέσεων ειδικευόμενων νοσηλευτών Ψυχικής Υγείας. Για την επίτευξη του έργου θα αξιοποιηθούν πόροι και του νέου ΕΣΠΑ.

Διαβάστε ακόμη...