Ζωή με το θάνατό του έδωσε φινλανδός στρατιώτης

E508843095BFF037E5F17CA511288AE8.jpg

  Ζωή και ελπίδα έδωσε με τον θάνατο του 44χρονος Φιλανδός στρατιώτης, που υπηρετούσε στο Κόσοβο, μετά τη γενναία απόφαση των γονιών του να δωρίσουν τα όργανα του.

Ο άτυχος 44χρονος, ο οποίος βρισκόταν με άδεια στη Θεσσαλονίκη, τραυματίστηκε σοβαρά σε τροχαίο και νοσηλεύτηκε στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου.

Οι γιατροί διαπίστωσαν ότι ήταν εγκεφαλικά νεκρός και ενημέρωσαν τους γονείς τους, οι οποίοι αποφάσισαν να προχωρήσουν στη δωρεά οργάνων.

Η διαδικασία ξεκίνησε χτες και στη 1 τα ξημερώματα έγινε το χειρουργείο αφαίρεσης των οργάνων. Σύμφωνα με ιατρικές πηγές, η καρδιά του στρατιώτη μεταμοσχεύθηκε σε 60χρονο στο Ωνάσειο που ζούσε σχεδόν τέσσερα χρόνια με μηχανική καρδιά, διάστημα που θεωρείται πρωτοφανές, τουλάχιστον για τα χρονικά της Ελλάδας. Η κατάσταση του χαρακτηρίζεται σταθεροποιημένη.

Το ήπαρ του 44χρονου μεταμοσχεύθηκε, στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, σε 58χρονη που ήταν βαρύ περιστατικό και-σύμφωνα με τους γιατρούς-της έμεναν ελάχιστες μέρες ζωής. Η μεταμόσχευση στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία και η κατάσταση της εξελίσσεται ικανοποιητικά.

Σε εξέλιξη βρίσκεται, στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο η μεταμόσχευση του νεφρού σε 54χρονο αθίγγανο, ενώ ο δεύτερος νεφρός μεταφέρθηκε στο Λαϊκό Νοσοκομείο, στην Αθήνα.

Οι κερατοειδείς του άτυχου στρατιώτη μεταφέρθηκαν στην ειδική τράπεζα στο ΑΧΕΠΑ, στη Θεσσαλονίκη και θα μεταμοσχευθούν σε ασθενείς με οφθαλμολογικά προβλήματα.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *