«Ζητούμε πίστωση χρόνου δύο μηνών»

 
Προθεσμία δύο μηνών προκειμένου το υπουργείο Υγείας να τακτοποιήσει τις εκκρεμότητές του, ζήτησε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς.


«Ζητούμε ανακωχή, ζητούμε πίστωση χρόνου. Το υπουργείο έχει την καλή πρόθεση να εξοφλήσει τις υποχρεώσεις του» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σαλμάς διευκρινίζοντας ότι πρώτη προτεραιότητα είναι να εξοφληθούν οι ασφαλισμένοι που έδωσαν χρήματα για τα φάρμακά τους και στη συνέχεια οι πάροχοι του συστήματος Υγείας.

«Καταβάλλουμε προσπάθεια να βρούμε πόρους έως το τέλος του χρόνου. Κάνουμε τρομακτική προσπάθεια να κόψουμε τις δαπάνες χωρίς να μειώσουμε τις υπηρεσίες» ανέφερε απευθυνόμενος προς την Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων και πρόσθεσε πως στόχος είναι μετά από έξι μήνες να μην υπάρχει λίπος που δεν κόψαμε. «Σ’ αυτή την προσπάθεια δεν μπορεί να έχουμε απέναντι κανέναν από τη Βουλή» σημείωσε.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας διευκρίνισε ότι το χρονοδιάγραμμα εξόφλησης των φαρμακοποιών, των γιατρών και των προμηθευτών θα υλοποιηθεί στο αμέσως προσεχές διάστημα αφού η ηγεσία του υπουργείου συναντηθεί με όλους τους εταίρους της Υγείας και πάντως θα καθοριστεί μετά την ευρεία μεσημβρινή σημερινή διϋπουργική σύσκεψη.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *