Οι υψηλές θερμοκρασίες οδηγούν σε γκρίνια και εγωισμό

Οι υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού μπορεί να εξαντλούν τον οργανισμό μας με αποτέλεσμα να προκαλούν κακή διάθεση και νεύρα και να οδηγούν μέχρι και σε παραβατικές συμπεριφορές.

Δεν είναι τυχαίο ότι οι εγκληματικές ενέργειες αυξάνονται κατά την καλοκαιρινή περίοδο. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι οι αρνητικές συμπεριφορές του καλοκαιριού οφείλονται στην εξάντληση και την αφυδάτωση που επηρεάζει όλο τον οργανισμό.

Ερευνητές από το πανεπιστήμιο Lehigh στην Πενσιλβανία και από το Northwestern στο Ιλινόις ερεύνησαν στοιχεία από μια ρωσική αλυσίδα καταστημάτων λιανικής, στην οποία συνηθίζεται να καταγράφεται η θερμοκρασία και τα προβλήματα συμπεριφοράς του προσωπικού. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, οι εργαζόμενοι στα καταστήματα με την υψηλότερη μέση θερμοκρασία είχαν 50% περισσότερες πιθανότητες να μην εξυπηρετούν ικανοποιητικά τους πελάτες.

Στο πλαίσιο της εν λόγω έρευνας έγιναν και άλλα πειράματα, τα ευρήματα των οποίων υποδηλώνουν πως όταν βρισκόμαστε υπό υψηλές θερμοκρασίες γινόμαστε κακόκεφοι και εύκολα γυρνάμε την πλάτη στους άλλους.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *