Υποτροφία του Ιδρύματος «ΚΛΕΩΝ ΤΣΕΤΗΣ» σε φοιτητές Φαρμακευτικής, εις Μνήμην της φαρμακοποιού Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου

Υποτροφία σε φοιτητές Φαρμακευτικής εις μνήμην της φαρμακοποιού Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου, η οποία δολοφονήθηκε τον Ιούλιο του 2021, ανακοίνωσε η πρόεδρος του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη, κυρία Ιουλία Τσέτη.

Η υποτροφία θα δίνεται κάθε χρόνο από το Ίδρυμα ΑΜΚΕ «ΚΛΕΩΝ ΤΣΕΤΗΣ» σε φοιτήτρια ή φοιτητή του Εργαστηρίου της Ομάδας της καθηγήτριας Φαρμακολογίας Ιωάννας Ανδρεάδου.

«Με αυτόν τον τρόπο, βάζουμε και εμείς ένα μικρό λιθαράκι ώστε να μην ξεχασθεί η Γαρυφαλλιά αλλά και καμία γυναίκα που έπεσε θύμα γυναικοκτονίας», τονίζει με έμφαση η κυρία Ιουλία Τσέτη, με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της βίας κατά των Γυναικών (25 Νοεμβρίου).

Η υποτροφία από το Ίδρυμα ΑΜΚΕ «ΚΛΕΩΝ ΤΣΕΤΗΣ», ανακοινώθηκε επίσημα στις 15 Νοεμβρίου 2021 από την κυρία Τσέτη, στη διάρκεια εκδήλωσης Μνήμης της Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου, στο νέο διαδραστικό αμφιθέατρο της Φαρμακευτικής Σχολής του ΕΚΠΑ, το οποίο αποτελεί επίσης μία σημαντική δωρεά του Ιδρύματος ΑΜΚΕ «ΚΛΕΩΝ ΤΣΕΤΗΣ». Η εκδήλωση- στην οποία είχαν παρευρεθεί η οικογένεια, οι φίλοι και οι καθηγητές της αδικοχαμένης Γαρυφαλλιάς- οργανώθηκε από την καθηγήτρια Φαρμακολογίας κυρία Ιωάννα Ανδρεάδου, καθώς η 26χρονη Γαρυφαλλιά, ήταν μεταπτυχιακή της φοιτήτρια.

Με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών, η κυρία Ιουλία Τσέτη, και ως πρόεδρος του Ελληνικού Δικτύου United Nations Global Compact Network Hellas, επισημαίνει: «Επιβάλλεται όλοι μας να παλέψουμε για έναν ενεργό κόσμο ισότητας και για να επαναφέρουμε την Ηθική στην ζωή μας. Ο ρόλος της Παιδείας δε, έχει ιδιαίτερη αξία, ενώ το Πανεπιστήμιο ως βασικός φορέας προόδου και ανάπτυξης οφείλει να είναι πρωτοπόρο στις δράσεις για την αποκατάσταση της ισότητας και για την εξάλειψη αρνητικών στερεοτύπων έναντι οποιασδήποτε κοινωνικής ομάδας.

Τα φαινόμενα τύπου #metoo δεν τιμούν τις σύγχρονες κοινωνίες και κανέναν που παραμένει απαθής παρατηρητής. Η βία κατά των γυναικών, αποτελεί μία σοβαρή πανδημία, με παράπλευρες απώλειες. Οι UNI-PHARMA & InterMed, ως μέλη του UN Global Compact, με υπευθυνότητα και αλληλεγγύη στηρίζουν κάθε ενέργεια που βρίσκεται προς την κατεύθυνση της εξάλειψης των ανισοτήτων και της κακοποίησης, με υιοθέτηση νέας γραπτής Πολιτικής για την πρόληψη και καταπολέμηση της βίας και της παρενόχλησης στην εργασία και για τη διαχείριση εσωτερικών καταγγελιών για περιστατικά βίας και παρενόχλησης, η οποία έχει μοιραστεί σε όλο το προσωπικό».

Διαβάστε ακόμη...