Υποτροφία από την ELPEN σε Μεταπτυχιακό φοιτητή του ΑΠΘ

H ΕLPEN ανέλαβε την κάλυψη υποτροφίας που χορηγήθηκε βάσει κοινωνικών κριτηρίων σε μεταπτυχιακό φοιτητή, με στόχο τη συμμετοχή του στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Ιατρικής Ακρίβειας (Precision Medicine) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης – ΑΠΘ.

Το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό πρόγραμμα υλοποιείται από δύο τμήματα του ΑΠΘ, τα τμήματα Ιατρικής και Φαρμακευτικής. Tο πρόγραμμα σπουδών του αγγίζει ποικίλα γνωστικά αντικείμενα όπως: «Μοριακή Βιολογία», «Γονιδιωματική», «Επιγενετική», «Πρωτεϊνωματική», «Μεταβολομική», «Βιοχημεία», «Φαρμακολογία», «Θεραπευτική», «Φαρμακογονιδιωματική», «Βιολογία Συστημάτων», «Βιοπληροφορική», «Νανοϊατρική», «Βιοτεχνολογία» και «Βιοστατιστική».

Σκοπός του είναι η προαγωγή της επιστημονικής γνώσης και η ικανοποίηση των εκπαιδευτικών, ερευνητικών και αναπτυξιακών αναγκών της χώρας στο πεδίο των Επιστημών Υγείας. Παράλληλα, θα συμβάλλει στην αναβάθμιση των σπουδών σε ειδικότητες της ιατρικής, φαρμακευτικής και βιολογίας, στη δημιουργία νέων επαγγελματικών διεξόδων, καθώς και στον περιορισμό του φαινομένου του brain drain.

Επιβεβαιώνοντας την ειλικρινή ευαισθησία και την έμπρακτη στήριξή της στην ελληνική ακαδημαϊκή κοινότητα, η ELPEN στέκεται διαχρονικά αρωγός στην εκπαίδευση των νέων Επαγγελματιών Υγείας της χώρας μας.

Διαβάστε ακόμη...