Αυτή είναι η υπερτροφή στην οποία «ορκίζονται» οι αστροναύτες της NASA

Με την καθημερινότητα να γίνεται ολοένα και δυσκολότερη, οι ανάγκες για έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής αυξάνονται διαρκώς.

Στο αίτημα αυτό, επιστήμονες και ειδικοί διατροφολόγοι έχουν απαντήσει με την εξέταση και ανάδειξη ορισμένων «superfoods» ή αλλιώς υπερτροφών, οι οποίες χαρακτηρίζονται για το υψηλό επίπεδο της θρεπτικής τους αξίας και υπόσχονται να κάνουν τη διαφορά θωρακίζοντας τον οργανισμό.

Ο λόγος για τη σπιρουλίνα, που τη βρίσκετε σε μορφή σκόνης ( προστίθεται σε χυμούς και σούπες), σε νιφάδες ( μπορείτε να τη βάλετε στη σαλάτα), σε σιρόπι ή κάψουλες.

Πέρα από το γεγονός, ότι αποτελεί μια από τις υπερτροφές του πλανήτη, χρησιμοποιείται για να θεραπεύσει από ασθένειες.

Ακολουθούν έξι πειστικοί λόγοι για να την εντάξετε στη διατροφή σας και να επωφεληθείτε από τις ευεργετικές της ιδιότητες.

  • Περιέχει υψηλής ποιότητας πρωτεΐνη και συγκρίνεται συχνά με τα αυγά για την περιεκτικότητα αυτής της ουσίας ανά γραμμάριο. Συγκεκριμένα, περιέχει ποσοστό πρωτεϊνών 55-70%.
  • Είναι πηγή βιταμίνης Β1, γνωστή και ως «θειαμίνη», μια ουσία απαραίτητη για την ανάπτυξη, που συμβάλλει στην απελευθέρωση ενέργειας κατά το μεταβολισμό των υδατανθράκων.
  • Ακόμη έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες και συντελεί στην καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος.
  • Τροφοδοτεί τον οργανισμό με σίδηρο, για το λόγο αυτό και θεωρείται το ιδανικό φυτικό συμπλήρωμα για χορτοφάγους ή για περιόδους νηστείας.
  • Είναι εξαιρετικά υψηλή σε ασβέστιο και πιο συγκεκριμένα περιέχει 26 φορές περισσότερο ασβέστιο από το γάλα.
  • Εχει αντιοξειδωτική δράση χάρη στην περιεκτικότητά της σε β-καροτένιο, που συμβάλλουν στην καταπολέμηση της πρόωρης γήρανσης και του καρκίνου.
  • Στα θετικά της ανήκει και το γεγονός ότι βοηθάει στην καλή διάθεση, χαρίζει αντοχή και ενέργεια, ρυθμίζει την όρεξη και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να συμβάλλει στη μείωση του βάρους.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *