Οι υγιεινές τροφές που έχουν «κρυμμένη» ζάχαρη

Ακόμη και οι άνθρωποι που κάνουν υγιεινή διατροφή και αποκλείουν τα γλυκά και τη ζάχαρη, πολλές φορές καταναλώνουν τροφές με «κρυφές» θερμίδες.

Αυτό συμβαίνει γιατί πολλά υγιεινά τρόφιμα, «φορτώνονται» κατά την επεξεργασία τους με πολλή ζάχαρη. Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα, είναι το ψωμί ολικής άλεσης στο οποίο χρησιμοποιείται ζάχαρη και άλλες γλυκαντικές ουσίες για την ενεργοποίηση της μαγιάς, προκειμένου να φουσκώσει.

Το πιο καλό που έχετε να κάνετε είναι να ελέγχετε τις ετικέτες από τα τυποποιημένα προϊόντα για να ελέγχετε πόση ζάχαρη έχουν.

Δείτε παρακάτω τρεις τροφές με «κρυμμένη» ζάχαρη…

1. Γιαούρτι

Το ελληνικό γιαούρτι είναι ένα υγιεινό και χορταστικό σνακ με πολλές πρωτεΐνες. Δεν ισχύει όμως το ίδιο για τα γιαούρτια με γεύσεις τα οποία περιέχουν πολλή ζάχαρη. Καλύτερα να προσθέτετε μόνοι σας τα έξτρα υλικά.

2. Φρούτα σε κονσέρβα

Πριν αγοράσετε φρούτα σε κονσέρβα, ελέγξτε την ετικέτα. Παρότι έχουν έτσι κι αλλιώς γλυκιά γεύση, τις περισσότερες φορές έχουν πρόσθετη ζάχαρη. Τα αποξηραμένα συσκευασμένα φρούτα είναι μια ακόμη πηγή «κρυμμένης» ζάχαρης.

3. Σάλτσες

Η σάλτσα ντομάτας είναι πλούσια πηγή λυκοπενίου. Οι έτοιμες όμως σάλτσες ντομάτας έχουν πρόσθετη ζάχαρη. Αντί λοιπόν να σταματήσετε να τρώτε ντομάτες, φτιάξτε τις δικές σας σάλτσες με ντομάτα.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *