Οι πιο υγιεινές επιλογές όταν παραγγέλνεις φαγητό απ’ έξω

Το στομάχι σου διαμαρτύρεται για άλλη μια φορά και η πρώτη σκέψη που κάνεις είναι να «πεταχτείς» μέχρι το κατάστημα στη γωνία, για να αγοράσεις την αγαπημένη σου μερίδα φαγητού και να την απολαύσεις στο σπίτι.

Το takeaway είναι η απάντηση στο σύγχρονο τρόπο ζωής και τους απαιτητικούς του ρυθμούς, που σε αναγκάζουν συχνά να επιλέγεις λιγότερο υγιεινές τροφές, γιατί απλά δεν προλαβαίνεις ή δεν αντέχεις να μαγειρέψεις.

Ταυτόχρονα, όμως είναι γνωστό ότι, οι διατροφικές αυτές συνήθειες μπορούν να επιβαρύνουν τη σιλουέτα σου, γιατί προσθέτουν αρκετές περιττές θερμίδες και κιλά.

Η μήπως όχι;

Ο διατροφολόγος Ρομπ Χόμπσον υποστηρίζει, ότι υπάρχει τρόπος να μην ξεφύγεις τρώγοντας αυτά τα γεύματα και για το λόγο αυτό μοιράζεται τα πιο υγιεινά πιάτα για να παραγγείλεις στο takeaway των δημοφιλέστερων τύπων κουζίνας.

Ινδική κουζίνα

Για ορεκτικό επέλεξε το «νταλ» που είναι πλούσιο σε θρεπτικές ίνες γιατί μοιάζει με σούπα και περιέχει την ιδανική ποσότητα λαχανικών, ενώ η μερίδα φτάνει τις 200 θερμίδες.
Ως προς το κυρίως πιάτο, προτείνει το κοτόπουλο «ταντούρι» που έχει 250 θερμίδες ανά μερίδα. Αυτό το κοτόπουλο μαγειρεύεται στεγνό σε καυτό φούρνο και σερβίρεται ιδανικά με λαχανικά.

Κινεζική κουζίνα

Για ορεκτικό δοκίμασε πιάτα θαλασσινών με πικάντικα καρυκεύματα, όπως οι γαρίδες σετσουάν, που είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και χαμηλά σε λιπαρά. Πρόσεξε όμως τις σάλτσες που τα συνοδεύουν γιατί συνήθως έχουν ζάχαρη και αλάτι και φτάνουν τις 300 θερμίδες ανά μερίδα.
Ως προς το κυρίως πιάτο, επέλεξε άπαχο βοδινό κρέας ή θαλασσινά, που σερβίρονται μαζί με λαχανικά, όπως οι πιπεριές επάνω σε αντικολλητικό σκεύος, αλλά πρόσεξε την σόγια που χρησιμοποιείται στις περισσότερες ασιατικές συνταγές.

Τηγανητές πατάτες και ψάρι

Ενα διαδεδομένο γεύμα στις χώρες του εξωτερικού, που στην Ελλάδα θα μπορούσε να αντιστοιχεί στο σουβλάκι. Το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να μειώσεις την ποσότητα από τις τηγανητής πατάτας και να αυξήσεις αυτή του κρέατος, αν θέλεις να μείνεις μακριά από λίπος και περιττές θερμίδες.

Η πίτσα

Οι Ιταλοί είναι «μάστορες» στη γεύση και τη ζύμη της, αλλά στη χώρα μας η εκδοχή της δεν είναι ακριβώς η ίδια. Για να γλιτώσεις θερμίδες, ο διατροφολόγος προτείνει να επιλέξεις την πίτσα με τη λεπτότερη ζύμη και να περιορίσεις το τόπινγκ σε ντομάτα και τυρί, ενώ μπορείς να προσθέσεις και φρέσκα λαχανικά. Ετσι η πίτσα θα φτάσει συνολικά τις 650 θερμίδες. Εναλλακτικά, μπορείς να φας μισή πίτσα και μια σαλάτα.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *