Οι 6 «υγιεινές» διατροφικές συνήθειες που πρέπει να κόψετε

Κάθε μέρα εμφανίζεται και μια καινούρια δίαιτα που υπόσχεται άμεση απώλεια βάρους χωρίς στερήσεις ή κάποια καινούρια διατροφική μόδα που επιβάλλει να βάλετε στη ζωή σας κάποια δήθεν υπερτροφή.

Αυτός ο καταιγισμός πληροφοριών αναμφίβολα μας μπερδεύει και καταλήγουμε να μην ξέρουμε τελικά τι είναι καλό για την υγεία μας και τι όχι.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής, δείτε στο βίντεο που ακολουθεί 6 διαδεδομένους διατροφικούς μύθους που πρέπει και εσείς να σταματήσετε επιτέλους να πιστεύετε!

1. Διατροφή χωρίς γλουτένη

Η γλουτένη δεν είναι εχθρός της ζυγαριάς ούτε της υγείας μας. Πρέπει να την αποφεύγουν μόνο όσοι έχουν διαπιστωμένη ευαισθησία η δυσανεξία στην εν λόγω πρωτεΐνη.

2. Γάλα αμυγδάλου αντί για γάλα αγελάδας

Τα αμύγδαλα είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, όμως το γάλα αμυγδάλου όχι. Θα πρέπει να πιείτε έξι ποτήρια γάλα αμυγδάλου για να πάρετε την ποσότητα πρωτεϊνών που περιέχει μισό φλιτζάνι ωμά αμύγδαλα.

3. Δίαιτα με χυμούς

Στύβοντας και πολτοποιώντας τα φρούτα και τα λαχανικά χάνεται σημαντική ποσότητα φυτικών ινών, συστατικό απαραίτητο για να λειτουργεί ομαλά το γαστρεντερικό αλλά και για να νικήσουμε την πείνα για περισσότερες ώρες. Παράλληλα, στο χυμό μένουν όλα τα σάκχαρα των φρούτων και των λαχανικών.

4. Πολλή βιταμίνη C για το κρυολόγημα

Ένας ενήλικας χρειάζεται 2.000 μιλιγκράμ βιταμίνης C ημερησίως. Η υπερφόρτιση του οργανισμού με βιταμίνη C μπορεί να οδηγήσει σε επιπλοκές όπως η διάρροια, η ναυτία, η τάση προς έμετο, η καούρα και ο πονοκέφαλος.

5. Αυγό χωρίς τον κρόκο

Τα άτομα που φοβούνται μήπως ανεβάσουν χοληστερίνη συνηθίζουν να αποφεύγουν τα αυγά και ιδίως τον κρόκο τους. Ο κρόκος του αυγού πράγματι περιέχει χοληστερίνη, όμως ένας υγιής ενήλικας μπορεί να τρώει αυγό καθημερινά χωρίς να υπάρχει αυξημένος κίνδυνος εμφράγματος.

6. Προϊόντα με χαμηλά λιπαρά

Εκτός του ότι αρκετά προϊόντα με χαμηλά λιπαρά περιέχουν «κρυφές» ποσότητες ζάχαρης, μια δίαιτα απαλλαγμένη από λιπαρά δεν έχει αποδειχθεί να μειώνει τον κίνδυνο σοβαρών παθήσεων, όπως ο καρκίνος του μαστού ή η καρδιοπάθεια. Τα υγιεινά λιπαρά, όπως αυτά που παρέχει το αβοκάντο, το ψάρι και το ελαιόλαδο, είναι απαραίτητα στη διατροφή μας.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *