Με αυτό τον χυμό θα προλάβετε το κρυολόγημα και θα τονώσετε το ανοσοποιητικό σας

Οι αυξημένες απαιτήσεις της καθημερινότητας μπορεί να επηρεάσουν το ανοσοποιητικό σύστημα τον χειμώνα, καθιστώντας μας πιο ευάλωτους σε ιώσεις και κρυολογήματα. Υπάρχουν αρκετοί φυσικοί τρόποι για να προστατευτείτε από τους ιούς και να τονώσετε το ανοσοποιητικό σας, μεταξύ των οποίων είναι η άσκηση και η κατάλληλη διατροφή.

Ένας χυμός με βάση το πορτοκάλι είναι ό,τι πρέπει για την ενίσχυση της φυσικής άμυνας του οργανισμού. Είναι πλούσιος σε βιταμίνη C και αντιοξειδωτικά και δρα εναντίον των ιών. Μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να απαλύνετε τον πονόλαιμο, να ξεπεράσετε τον στομαχόπονο και να σας γεμίσει ενέργεια. Ο συγκεκριμένος χυμός περιέχει τζίνζερ και κουρκουμά, συστατικά γνωστά για τις αντιφλεγμονώδεις και αντικαρκινικές ιδιότητές τους.

Περιέχει επίσης μέλι Manuka, το οποίο είναι φτιαγμένο από μέλισσες που συλλέγουν το πολύτιμο νέκταρ από τα άγρια λουλούδια Manuka, στα παρθένα δάση της Νέας Ζηλανδίας και το μετατρέπουν σε πραγματικό θησαυρό για την υγεία. Το συγκεκριμένο μέλι αποτελεί παραδοσιακή θεραπεία για κοινές ασθένειες του χειμώνα όπως κρυολόγημα, πονόλαιμος, φαρυγγίτιδα, αλλά και την υγεία του πεπτικού συστήματος.

Επιστημονικές έρευνες σε Ευρώπη και Ασία έχουν δείξει πως το μέλι Manuka έχει την υψηλότερη περιεκτικότητα σε φυσικά ένζυμα με αντιβακτηριδιακές ιδιότητες από οποιοδήποτε άλλο μέλι και θεωρείται πως βοηθά στην καταπολέμηση βακτηριακών λοιμώξεων, στη διατήρηση ανοσίας σε λοιμώξεις, στην πέψη και τη στοματική υγεία.

Τι θα χρειαστείτε για τον χυμό

– 1/2 φλιτζάνι φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού
– Λίγο τριμμένο τζίντζερ
– 2 κουταλιές της σούπας μέλι Manuka
– Φρέσκο κουρκουμά τριμμένο ή σκόνη κουρκουμά
Ανακατέψτε όλα τα υλικά και ρίξτε τα σε ένα ποτήρι.
Θερμίδες ανά μερίδα: 206

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *