Ξεπεράστηκαν τα προβλήματα ρευστότητας του Ωνάσειου

1BF1A5D9B24B7404D371F7CDB5B15C7A.jpg

  Ξεπεράστηκαν τα προβλήματα ρευστότητας, που αντιμετωπίζει το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο μετά τη μεσημεριανή συνάντηση, του υπουργού Υγείας με τα μέλη του ΔΣ του νοσοκομείου και τον πρόεδρό του, καθηγητή καρδιολογίας, Ι. Λεκκάκη.

Το πρωί, μάλιστα, ανάστατοι από το οικονομικό αδιέξοδο, στο οποίο διαπίστωσαν ότι περιήλθε το Κέντρο, και θορυβημένοι με το ενδεχόμενο νέων μισθολογικών μειώσεων, γιατροί και εργαζόμενοι πραγματοποίησαν τρίωρη στάση εργασίας.

Ο κ. Γεωργιάδης, αφού πληροφορήθηκε επακριβώς την κατάσταση στο Ωνάσειο, συναντήθηκε και με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρα, και διασφάλισε ότι θα δοθούν άμεσα στο Κέντρο τα 7 εκ. ευρώ της κρατικής επιχορήγησης, η οποία έχει μειωθεί στο ήμισυ (πέρσι ήταν 14 εκ. ευρώ).

Επιπλέον, συμφωνήθηκε να δοθούν περίπου 38 εκ. ευρώ, που αφορούν ληξιπρόθεσμες οφειλές ταμείων προς το Κέντρο, κατά την προ ΕΟΠΥΥ περίοδο, έως και τις 31/12/2011.

Ο υπουργός Υγείας με μία λακωνική ανάρτηση στον λογαριασμό του σε σελίδα κοινωνικής διαδικτύωσης, ανέφερε: «Δρομολογούμε τη λύση. Φυσικά και δεν κλείνει το Ωνάσειο».

Παρούσα στη συνάντηση με τον κ. Σταϊκούρα ήταν και η υφυπουργός Υγείας Ζ. Μακρή, η οποία εξασφάλισε 500.000 ευρώ, ως β΄δόση από το 1,5 εκ. ευρώ, που προϋπολογίσθηκαν να διατεθούν για τον εμβολιασμό παιδιών απόρων και ανασφάλιστων πολιτών.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.