Ξεπέρασαν τους 8.000 οι θάνατοι από τον Έμπολα στη Δυτική Αφρική

523AB25F96B2AAF697135B39F09418BC.jpg

  Περισσότεροι από 8.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον ιό Έμπολα στη Γουινέα, τη Λιβερία και τη Σιέρα Λεόνε, τις τρεις χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο από την επιδημία, ανακοίνωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ). Σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό για τον αριθμό των θυμάτων της επιδημίας που ξέσπασε πριν από περίπου ένα χρόνο οι νεκροί ανέρχονται σε 8.153 ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα φτάνουν τα 20.656 και στις τρεις χώρες.

Η Σιέρα Λεόνε κατέγραψε τη μεγαλύτερη αύξηση των θανάτων, με 88 επιπλέον θύματα σε σχέση με τα προηγούμενα στοιχεία που είχαν δημοσιοποιηθεί την 2η Ιανουαρίου.

Στο μεταξύ οι αρχές της Λιβερίας σχεδιάζουν να ανοίξουν εκ νέου τα σχολεία της χώρας τον προσεχή Φεβρουάριο, έξι μήνες αφότου η κυβέρνηση διέταξε το κλείσιμό τους εξαιτίας της επιδημίας του Έμπολα, όπως δήλωσε σήμερα ένας αξιωματούχος. Το σχολικό έτος επρόκειτο να ξεκινήσει υπό ομαλές συνθήκες τον περασμένο Σεπτέμβριο, αλλά η κυβέρνηση αποφάσισε ήδη τον Αύγουστο να κρατήσει τους μαθητές στα σπίτια τους προκειμένου να αποτραπεί η περαιτέρω εξάπλωση της νόσου.

Η Λιβερία, όπως και οι όμορες χώρες της Σιέρα Λεόνε και της Γουινέας, επέβαλαν αυστηρά μέτρα, όπως το κλείσιμο των αγορών, η επιβολή καραντίνας σε ολόκληρες επαρχίες, αλλά και ο περιορισμός των μετακινήσεων και των ταξιδιών για να σταματήσει η εξάπλωση του ιού Έμπολα.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.