Ξεκινάει η διαπραγμάτευση γιατρών-ΕΟΠΥΥ

4102325B58D8DC89B798E30C9E63F295.jpg

  Σημαντική αύξηση του αριθμού των επισκέψεων στους συμβεβλημένους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ, διαπιστώνουν οι συμβεβλημένοι με τον οργανισμό γιατροί, οι οποίοι την επόμενη εβδομάδα ξεκινούν διαπραγμάτευση με τον ΕΟΠΥΥ για τις νέες συμβάσεις τους.

Η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ αναφέρει, σε ανακοίνωσή της, ότι μετά από επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, Δ. Κοντό, έλαβε τη διαβεβαίωση ότι την προσεχή εβδομάδα ξεκινά επίσημα η διαπραγμάτευση μεταξύ της ΕΝΙ- ΕΟΠΥΥ και της επιτροπής διαπραγμάτευσης του ΕΟΠΥΥ, με σκοπό τον καθορισμό των όρων της νέας σύμβασης των συμβεβλημένων ιατρών με τον ΕΟΠΥΥ.

Οι γιατροί σημειώνουν ότι παρά τις ελλείψεις σε συμβεβλημένους ιατρούς και την ύπαρξη του πλαφόν των 200 επισκέψεων, το 2013 πραγματοποιήθηκαν 9.236.337 επισκέψεις σε συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ ιατρούς, αύξηση κατά 11,7% σε σχέση με το 2012 .

«Αντίθετα, το 2013 σε σχέση με το 2012, παρουσιάστηκε σημαντική μείωση των επισκέψεων στις δημόσιες δομές του ΕΟΠΥΥ, κατά 27,2%. Τα νούμερα αυτά δείχνουν την εμπιστοσύνη των ασφαλισμένων προς τους συμβεβλημένους ιατρούς, ενώ αυξάνουν την ευθύνη όλων μας για ακόμη πιο ποιοτικές ιατρικές υπηρεσίες» αναφέρουν οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ γιατροί, που κάνουν σαφές, ενόψει της διαπραγμάτευσης, ότι δεν συμφωνούν με καμία ρύθμιση που θα περιορίζει την ελεύθερη πρόσβαση των ασθενών, μέσω του ασφαλιστικού τους ταμείου, σε ιατρικές υπηρεσίες.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.