Χειρουργός αφαίρεσε 27 φακούς επαφής από το μάτι μιας γυναίκας

Για κάποιον που φοράει φακούς επαφής αυτή η ιστορία μάλλον θα καταγραφεί ως μία από τις πιο σκοτεινές και ανατριχιαστικές που θα ακούσει ποτέ.

Μια 67χρονη γυναίκα, μπήκε στο νοσοκομείο Solihull στο West Midlands, ώστε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση καταρράκτη.

Ωστόσο, πριν από τη χειρουργική επέμβαση και σε έναν έλεγχο ρουτίνας, οι γιατροί ανακάλυψαν κάτι πραγματικά τρομακτικό.

17 φακοί επαφής βρέθηκαν (αρχικά) στο μάτι της ασθενούς, ο ένας πάνω στον άλλο έχοντας γίνει ουσιαστικά μια άμορφη, διαφανής μάζα και σχεδόν ένα με το μάτι.

Τα πράγματα όμως έγιναν ακόμη χειρότερα, μετά από έναν πιο εξονυχιστικό έλεγχο. Οι γιατροί, βρήκαν άλλους 10 φακούς στο ίδιο μάτι με αποτέλεσμα ο τελικός αριθμός να φτάσει τους 27.

Περιέργως η ασθενής θεώρησε ότι η δυσφορία που ένιωθε στα μάτια ήταν λόγω γήρατος ή ξηροφθαλμίας.

Ενας από τους οφθαλμιάτρους με εμπειρία 20 ετών, που ήταν μέλος της ομάδας, δήλωσε ότι δεν είχε δει ποτέ ξανά κάτι τέτοιο.

«Ηταν μια μάζα. Οι 17 φακοί επαφής είχαν κολλήσει μεταξύ τους. Ημασταν πραγματικά σοκαρισμένοι που η ασθενής δεν το κατάλαβε.

Φορούσε τους φακούς επαφής για άγνωστο χρονικό διάστημα, αν την είχαμε χειρουργήσει, σίγουρα θα της είχαμε κάνει μεγάλη ζημιά».

Η ασθενής φέρεται να φορούσε φακούς επαφής για 35 χρόνια, παρ ‘όλα αυτά, ο προεγχειρητικός έλεγχος δεν ανέφερε κάποια συμπτώματα που θα μπορούσαν να συνδέονται με όλο αυτό.

Η 63χρονη γυναίκα ήταν σοκαρισμένη, σύμφωνα με τους γιατρούς, και ανακουφίστηκε όταν της αφαίρεσαν τους φακούς.

Αν και υπάρχει το ιατρικό απόρρητο, οι γιατροί αποφάσισαν να δημοσιοποιήσουν την ιστορία, προκειμένου να βοηθήσουν και άλλους ηλικιωμένους ασθενείς.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *