Χάρβαρντ: Ο νέος κορωνοϊός μπορεί να διαδιδόταν στην Κίνα από τον Αύγουστο του 2019

Μία έρευνα της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ, υποστηρίζει ότι ο νέος κορωνοϊός μπορεί να διαδιδόταν στην Κίνα από τις αρχές Αυγούστου του 2019. Η έρευνα αυτή στηρίζεται σε δορυφορικές εικόνες από τις επισκέψεις στα νοσοκομεία, καθώς και στα δεδομένα από τις μηχανές αναζήτησης στο Ίντερνετ.

«Η αύξηση της κίνησης στα νοσοκομεία και τα δεδομένα από έρευνες για συμπτώματα στις μηχανές αναζήτησης στην Ουχάν προηγήθηκαν της καταγεγραμμένης έναρξης της πανδημίας του SARS-CoV-2 τον Δεκέμβριο 2019», σύμφωνα με την ίδια έρευνα.

«Ενώ δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε αν η αύξηση του όγκου αφορούσε άμεσα τον νέο ιό, τα στοιχεία μας υποστηρίζουν άλλη πρόσφατη εργασία που έδειξε ότι η εμφάνιση (του ιού) σημειώθηκε πριν από την ταυτοποίησή του στην Αγορά Θαλασσινών Χουανάν».

«Τα ευρήματα αυτά επιβεβαιώνουν επίσης την υπόθεση ότι ο ιός προέκυψε με φυσικό τρόπο στη νότια Κίνα και ενδεχομένως κυκλοφορούσε ήδη όταν εμφανίσθηκαν οι εστίες μόλυνσης στην Ουχάν», σύμφωνα με την έρευνα.

Η έρευνα έδειξε μεγάλη αύξηση των αυτοκινήτων στους χώρους στάθμευσης των νοσοκομείων τον Αύγουστο του 2019.

«Τον Αύγουστο, εντοπίσαμε μια μοναδική αύξηση στις έρευνες για διάρροια, οι οποίες δεν υπήρχαν στις προηγούμενες περιόδους εποχικής γρίπης, ενώ αντιστοιχούσαν ακριβώς στα δεδομένα των ερευνών για βήχα», σύμφωνα με την έρευνα.

Πηγή: ΑΠΕ

Διαβάστε ακόμη...