Χαρδαλιάς: Το ζήτημα δεν είναι να μιλάμε συνεχώς για νέα μέτρα, αλλά να εφαρμόζονται αυτά που έχουν ληφθεί

Αντιμετωπίζουμε μια σημαντική αύξηση κρουσμάτων, αλλά και διασωληνωμένων, που δεν επιτρέπει κανέναν εφησυχασμό, τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη σημερινή ενημέρωση για την εξέλιξη της Covid-19 στη χώρα, μαζί με τον υφυπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη και τον  επίκουρο καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας,  Γκίκα Μαγιορκίνη.

Κατέστησε σαφές πως το ζήτημα δεν είναι να μιλάμε συνεχώς για μέτρα, ειδικά για νέα μέτρα, αλλά να εφαρμόζονται τα μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί.

Με στόχο την περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού στο κέντρο της Αθήνας, με πρωτοβουλία του δήμου Αθηναίων και του δημάρχου Κ. Μπακογιάννη και μαζί η Πολιτική Προστασία με το υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΔΥ, προχωρούν σε μια νέα δέσμη μέτρων που προστίθεται στα μέτρα που έχουν ληφθεί. Πιο συγκεκριμένα, οι 8 λέσχες φιλίας του δήμου Αθηναίων διαμορφώνονται και μετατρέπονται σε μικρά κέντρα διαγνωστικών τεστ για τον κορωνοϊό, εντατικοποιούνται τα rapid test από κλιμάκια του ΕΟΔΥ σε επιβαρυμένες περιοχές της Αθήνας, δημιουργούνται δύο νέες δομές προσωρινής απομόνωσης για τη φιλοξενία των ουσιοεξαρτημένων ατόμων, καθώς και πολιτών που προέρχονται από ευάλωτες και ευπαθείς ομάδες και έχουν βρεθεί θετικοί στον ιό.

Σχετικά με την εικόνα στα σχολεία, ανέφερε ότι μέχρι και την Κυριακή έχει ανασταλεί η λειτουργία 10 σχολικών μονάδων πανελλαδικά, ενώ τμήματα έχουν κλείσει σε 113 σχολεία σε ολόκληρη τη χώρα. Σημείωσε ότι 93 στα 123 σχολεία βρίσκονται στην Αττική.

Στον δήμο Ευρώτα, ανακοίνωσε ότι στα πρώτα 805 δείγματα που έχουν εξεταστεί σε αλλοδαπούς και όχι μόνο εργάτες γης, εντοπίστηκαν 39 θετικά κρούσματα.

Διαβάστε ακόμη...