Ξανθός: Απειλή για τη βιωσιμότητα του ΕΣΥ η μετανάστευση των επιστημόνων

andr-656x410.jpg

Απειλή για τη βιωσιμότητα του ΕΣΥ χαρακτήρισε τη μετανάστευση των επιστημόνων ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, απευθύνοντας χαιρετισμό από το βήμα του Περιφερειακού Ιατρικού Συνεδρίου «Exploring ovel Medical Frontiers» που διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη. Ο κ. Ξανθός προσέθεσε ότι γι’ αυτό τον λόγο και θα πρέπει να αναβαθμιστεί η ιατρική εκπαίδευση, ιδίως στο χώρο της ειδικότητας.

«Πρέπει να πείσουμε τους νέους γιατρούς ότι έχουν μέλλον στην Ελλάδα. Στην κατεύθυνση αυτή, έχει ξεκινήσει ένας δίαυλος επικοινωνίας του υπουργείου Υγείας με τις Ιατρικές Σχολές και τις πανεπιστημιακές κλινικές», τόνισε ο υπουργός Υγείας.

Αναφερόμενος στα προβλήματα του ΕΣΥ, τα οποία είναι οξυμένα στην περίοδο που διανύουμε, ο κ Ξανθός έθεσε τις προτεραιότητες για το επόμενο διάστημα -όταν ολοκληρωθεί και το πρόγραμμα αξιολόγησης -λέγοντας πως «έχει ανάγκη ο κόσμος για αξιόπιστη δημόσια περίθαλψη, προτεραιότητά μας όμως είναι η επένδυση σε ανθρώπινο δυναμικό, κάτι που δεν έγινε τα τελευταία χρόνια. Αυτό θα επιτευχθεί με την αναβάθμιση της ιατρικής εκπαίδευσης, των ερευνητικών εργαστηρίων και τις επενδύσεις σε νέες τεχνολογίες».

Χαιρετισμό στο συνέδριο απηύθυνε και η υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, λέγοντας χαρακτηριστικά πως το Συνέδριο αυτό είναι μια ξεκάθαρη δήλωση ότι η Ελλάδα παρά τα προβλήματα πρωτοστατεί στον ρόλο της για ένα λαμπρό μέλλον στο επίκεντρο του οποίου είναι ο άνθρωπος».

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *