Ξανά στον «θώκο» ο Εξαδάκτυλος

10819C8FAD3DE634004ACBEA023ABC20.jpg

  Εξαδάκτυλος… ο νέος πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΙΣΘ). Για μια ακόμη φορά ο Θανάσης Εξαδάκτυλος εκλέγεται πρόεδρος του Συλλόγου, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εκλογών που πραγματοποιήθηκαν στις 11-12 Μαΐου και ανακοινώθηκαν σήμερα. Ο ίδιος είχε καταλάβει τον… θώκο και στις προηγούμενες εκλογές- αλλά παραιτήθηκε τον Μάρτιο του 2013 σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ελλιπή χρηματοδότηση των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης σε σύγκριση με τα άλλα νοσοκομεία της χώρας.

Στις εκλογές του ΙΣΘ για την ανάδειξη του Διοικητικού Συμβουλίου, του Πειθαρχικού Συμβουλίου, της Εξελεγκτικής Επιτροπής και των εκπροσώπων στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο ψήφισαν 2838 ιατροί από τους 4309 που είχαν δικαίωμα ψήφου με ποσοστό συμμετοχής 65%. Η προσέλευση και η συμμετοχή ήταν αυξημένες σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές το 2011 οπότε είχαν ψηφίσει 2724 ιατροί με ποσοστό συμμετοχής 57%. Το νέο ΔΣ θα συγκροτηθεί σε σώμα σε διάστημα περίπου τριών εβδομάδων από σήμερα.

Τα αποτελέσματα των εκλογών έχουν ως εξής:

Για το Διοικητικό Συμβούλιο: ΕΝΟΣΥ-ΝΙΚΙ 58% ( 9 έδρες), Ιατρική Σύμπνοια 11% ( 2 έδρες), Ριζοσπαστική Ιατρική Συνεργασία 9% ( 1 έδρα), Ενωτική Κίνηση Ιατρών 8% ( 1 έδρα), Ιατρική Συμμαχία 6% ( 1 έδρα), Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση 5%( 1 έδρα).
Εκλέγονται από την ΕΝΟΣΥ-ΝΙΚΙ οι Θανάσης Εξαδάκτυλος, Ελευθέριος Κλώνος, Δημήτρης Οικονόμου, Νικόλαος Νίτσας, Νικόλαος Μπάτζιος, Μαρία Χατζηδημητρίου, Χαράλαμπος Γεωργιάδης, Σταύρος Ρίζος και Αντώνης Πίτσης. Από την Ιατρική Σύμπνοια οι Σάββας Παρασκευόπουλος και Χρήστος Αθανασιάδης. Από τη Ριζοσπαστική Ιατρική Συνεργασία ο Αθανάσιος Σιούλης, από την Ενωτική Κίνηση Ιατρών ο Ανδρέας Σόρτσης, από Ιατρική Συμμαχία ο Νίκος Καρανταγλής και από τη Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση ο Γεώργιος Μητσιάκος.

Για το Πειθαρχικό Συμβούλιο: ΕΝΟΣΥ-ΝΙΚΙ, 74% (5 έδρες), Ριζοσπαστική ιατρική Συνεργασία 12% (1 έδρα), Ενωτική Κίνηση Ιατρών 8% και Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση 5%.

Για τον ΠΙΣ: ΕΝΟΣΥ-ΝΙΚΙ 56% (11 έδρες), Ιατρική Σύμπνοια 12% (3 έδρες), Ριζοσπαστική Ιατρική Συνεργασία 10% (2 έδρες), Ενωτική Κίνηση Ιατρών 9% (2 έδρες), τη Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση 6% (1 έδρα), Ιατρική Συμμαχία 5% (1 έδρα).

Για την Εξελεγκτική Επιτροπή: ΕΝΟΣΥ-ΝΙΚΙ 67% (2 έδρες) και Ενωτική Κίνηση Ιατρών 33% (1 έδρα).

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *