Χαλασμένος ο αξονικός τομογράφος στο Ασκληπιείο Βούλας

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) καταγγέλλει ότι χθες το Ασκληπιείο Βούλας εφημέρευε χωρίς να λειτουργεί ο αξονικός τομογράφος και με βλάβη σε ακτινολογικά μηχανήματα που εξυπηρετούν τα έκτακτα περιστατικά.

Όπως αναφέρει: «Ο αξονικός είναι πάλι χαλασμένος από την Δευτέρα 11 Ιουνίου και θα έπρεπε να έχει αντικατασταθεί εδώ και δύο χρόνια», ειδικά για ένα Νοσοκομείο, που εφημερεύει καθημερινά για ορθοπεδικά περιστατικά και «οι ανάγκες του είναι πάνω από 20.000 αξονικές τομογραφίες κατ’ έτος».

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ: «Το κεντρικό ακτινολογικό εργαστήριο 4 θέσεων εμφάνισε και αυτό βλάβη. Στην εφημερία της Πέμπτης, ουσιαστικά δεν υπήρχε δυνατότητα διάγνωσης των εκτάκτων περιστατικών που διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο. Εκτάκτως έθεσαν σε λειτουργία το ακτινολογικό μηχάνημα των τακτικών εξωτερικών ιατρείων, το οποίο δεν είναι εύκολο να υποδεχθεί έκτακτα περιστατικά λόγω κατασκευής»

«Το πρωί της Πέμπτης κινδύνεψε ασθενής που διακομίσθη με το ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο με ισχαιμικό εγκεφαλικό επεισόδιο, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του προσωπικού» αναφέρει η Ομοσπονδία.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *