Workout like a pro: Ένας συντάκτης αποκαλύπτει πώς έδωσε extra boost στις προπονήσεις του

Δεν ήμουν ποτέ τύπος του γυμναστηρίου. Ξέρεις, από εκείνους που κάθονται με τις ώρες κάτω από τις μπάρες και σηκώνουν βάρη δίχως αύριο. Από τότε που με θυμάμαι μου άρεσε η αλτικότητα, το τρέξιμο και η ευελιξία στις κινήσεις. Ίσως γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο να προτιμώ τα «στεγνά», γραμμωμένα κορμιά, παρά τους φουσκωμένους μύες και τους ογκώδεις σωματότυπους. Ξεκίνησα, λοιπόν, πριν οχτώ χρόνια προπονήσεις στο Kick Boxing, καθώς συνδύαζε όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που μου αρέσουν σε ένα άθλημα, χωρίς να χρειάζεται να κάνω αμέτρητες επαναλήψεις, «καρφωμένος» σε ένα σημείο, για να δω αποτέλεσμα. Το «κακό», όμως, σε αυτήν την περίπτωση είναι ότι δεν μπορείς να βγάλεις εύκολα την προπόνηση, αν δεν έχεις χτίσει αντοχή. Η εκρηκτικότητα στις κινήσεις και στο τελείωμα κάθε τεχνικής θέλει γερά ενεργειακά και ψυχικά αποθέματα, όταν τα συνεχόμενα τρίλεπτα σκιαμαχίας που πρέπει να ολοκληρώσεις αγγίζουν τα 15 ή τα 20.

Πολύ γρήγορα, λοιπόν, διαπίστωσα ότι η απαιτητική άθληση θα πρέπει να συνοδεύεται απαραιτήτως και από σωστή διατροφή. Όταν θέλεις, όμως, να βλέπεις το σώμα σου να αποδίδει, η υιοθέτηση μιας «κοινής» ισορροπημένης δίαιτας, ίσως να μην είναι αρκετή για να αντεπεξέλθεις σε μία σκληρή προπόνηση. Μπορεί να προσπαθούσα να τρώω ένα πλούσιο πρωινό σε θερμίδες, πρωτεΐνες και υδατάνθρακες και να περιλαμβάνω στη διατροφή μου μικρά γεύματα κατά τη διάρκειας ημέρας, ωστόσο οι επαγγελματικές υποχρεώσεις δημιουργούσαν αναπόφευκτα διατροφικά κενά, τα οποία δεν προλάβαινα να καλύψω πριν την προπόνηση.

Οι συνέπειες ήταν συνήθως εμφανείς από το πρώτο κιόλας δίλεπτο με το σχοινάκι: Πρόκειται για την κλασική προπόνηση προθέρμανσης όσων ασχολούνται με τη συγκεκριμένη πολεμική τέχνη και μια πολύ καλή εναλλακτική του τρεξίματος, αφού σε βοηθάει να βελτιώσεις την αντοχή σου και το συντονισμό των κινήσεών σου σε χρόνο «dt». Δυστυχώς, όμως, η κόπωση από την έλλειψη ενέργειας, έπαιρνε… μπάλα όλη την προπόνηση, με συνέπεια εκεί που πρέπει να δώσεις… πόνο, τελικά να εγκαταλείπεις. Τη λύση στο πρόβλημα τη βρήκα στο πολυβιταμινούχο συμπλήρωμα διατροφής . Με μία κάψουλα λίγη ώρα πριν την προπόνηση, εφοδιάζομαι με όλα εκείνα τα αναγκαία θρεπτικά συστατικά, τα οποία καλύπτουν τις ανάγκες που προκύπτουν από τα διατροφικά κενά και μου παρέχουν την ενέργεια που χρειάζομαι κατά τη διάρκεια της άσκησης.

Τις ημέρες, λοιπόν, που το πρόγραμμά μου είναι άστατο ή όταν ο ύπνος το προηγούμενο βράδυ είναι ελλιπής, η λήψη μιας με βοηθάει να αντεπεξέλθω με άνεση και γεμάτος δύναμη, τουλάχιστον σε μία ώρα εντατικής σκιαμαχίας και σάκου! Χάρη στις 13 βιταμίνες και στα 8 μέταλλα και ιχνοστοιχεία, στα Ω3 λιπαρά οξέα, στο εκχύλισμα Panax Ginseng και στο συνένζυμο Q10 που περιέχει, ο οργανισμός μου ενισχύεται κατά της κούρασης και εξασφαλίζει τη φυσιολογική λειτουργία του νευρικού συστήματος, με αποτέλεσμα να διαθέτω οξυμένα αντανακλαστικά ακόμα και για τις ανάγκες του sparring.

Εξάλλου, το να έχεις το μυαλό σου συγκεντρωμένο κατά τη διάρκεια της προπόνησης είναι απαραίτητο, όχι μόνο για να αποφύγεις περισσότερα ντιρέκτ, κροσέ και άπερκατ, αλλά και για να κάνεις τα σετάκια με το σχοινάκι με ρυθμό και εναλλάξ κίνηση στα πόδια. Λαμβάνοντας μία κάψουλα -απαλλαγμένη από ιώδιο- ημερησίως, μετά το γεύμα ως συμπλήρωμα διατροφής, κατάφερα να ενισχύσω αποτελεσματικά τον καταπονημένο οργανισμό, βγάζοντας νοκ άουτ, τόσο το αίσθημα της σωματικής και πνευματικής κόπωσης, όσο και τους αντιπάλους μου.

Η συσκευασία περιέχει 40 μαλακές κάψουλες, επομένως θα έχεις στην τσέπη σου το extra boost που χρειάζεσαι για περισσότερο από μήνα, καθώς συνιστάται να μη γίνεται υπέρβαση της προτεινόμενης ημερήσιας δόσης. Σε κάθε περίπτωση, όμως, η λελογισμένη χρήση αυτού του , θα κάνει την προπόνησή σου παιχνιδάκι και θα αυξήσει θεαματικά τις αντοχές σου, ώστε να μπαίνεις στο ρινγκ με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.

*Τα Συμπληρώματα Διατροφής δεν υποκαθιστούν την ισορροπημένη διατροφή. Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό θεραπευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας.
**Αρ. Γνωστ. : 63535/12-06-2018
Ο Αριθμός Γνωστοποίησης στον ΕΟΦ δεν επέχει θέση άδειας κυκλοφορίας από τον ΕΟΦ
*** VI-90412-ALTION-10/2019

Διαβάστε ακόμη...