Βιταμίνη D3: Ποια είναι η σχέση σας με τον ήλιο;

Ειδικότερα στην Ελλάδα, ο ήλιος είναι κυρίαρχο στοιχείο στις ημέρες μας και ειδικότερα ο συνδυασμός με τη θάλασσα τον κάνει να φαίνεται μεγαλοπρεπή, με αποτέλεσμα να μην μπορείς να του ξεφύγεις. Μία ηλιόλουστη μέρα, ειδικότερα εάν αυτή είναι καλοκαιρινή, μας κάνει να έχουμε καλύτερη διάθεση και νοιώθουμε έτοιμοι να καταφέρουμε το οτιδήποτε. Φυσικά, τον ήλιο, σίγουρα οι περισσότεροι, τον έχουμε συνδυάσει με την ηλιοθεραπεία στην παραλία και χαλάρωση έχοντας παρέα μόνο τον ήλιο και τη θάλασσα.

Παρότι οι ειδικοί επιμένουν, καθόλου άδικα, πως ο ήλιος, όσο όμορφα κι αν μας κάνει να νιώθουμε χρειάζεται προσοχή και πρέπει να τον απολαμβάνουμε λαμβάνοντας πάντα την ανάλογη αντιηλιακή προστασία. Ταυτόχρονα όμως συνδέεται με πολλά οφέλη για τον ανθρώπινο οργανισμό, όσο και αν σας ακούγεται κάπως περίεργο. Το πρώτο και το κύριο είναι ότι βοηθά στην ψυχολογική ανάταση καθώς βοηθά στη βελτίωση της διάθεσης, γεγονός που το παρατηρούμε και οι ίδιοι όταν η εποχή αλλάζει. Το δεύτερο είναι πως δεν είναι τυχαίο γεγονός πως υπάρχει βιταμίνη που φέρει το όνομά του, ως «βιταμίνη του ήλιου». Αυτή βέβαια δεν είναι άλλη από τη γνωστότερη και ως βιταμίνη D3, μία από τις σημαντικότερες αλλά και πιο δυσεύρετες βιταμίνες που υπάρχουν, την οποία παράγει ο οργανισμός μας όταν έρχεται σε επαφή το δέρμα μας με τις ακτίνες του ηλίου. Όμως αν η σχέση σας με τον ήλιο δεν είναι τόσο καλή, μπορείτε πάντα να τη βρείτε στα .

Γιατί είναι απαραίτητη η Βιταμίνη D3;

Σίγουρα θα έχεις ακούσει τόσα πολλά για τη Βιταμίνη D3 και γιατί όλος ο κόσμος την αναζητεί και φυσικά θα έχεις αναρωτηθεί για ποιο λόγο γίνεται τόσος ντόρος για μία Βιταμίνη; Τα οφέλη της Βιταμίνης D3 είναι αμέτρητα. Η βιταμίνη D3 ένα απαραίτητο στοιχείο για τη φυσιολογική λειτουργία του οργανισμού μας. Αυτή είναι υπεύθυνη για τη μέγιστη απορρόφηση του ασβεστίου και του φωσφόρου από τον οργανισμό μας, ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο την υγεία των οστών, των δοντιών, των μυών, αλλά και του ανοσοποιητικού μας συστήματος. Όσο λιγότερη βιταμίνη D3 λαμβάνουμε, τόσο πιο εκτεθειμένο αφήνουμε τον οργανισμό μας και τόσο πιο πιθανό είναι να παρουσιάσουμε έλλειψη, η οποία καταλήγει σε μυϊκούς πόνους, οστεοπόρωση (ιδιαίτερα σε γυναίκες που διανύουν την εμμηνόπαυση), καθώς και αυξανόμενο κίνδυνο πτώσεων και καταγμάτων που αργούν να επουλωθούν.

Πού θα τη βρείτε;

Λαμβάνοντας υπόψη όσα αναφέρθηκαν παραπάνω, γίνεται εύκολα αντιληπτό για ποιους λόγους οφείλουμε να εμπλουτίσουμε τη διατροφή μας με «πλούσιες» πηγές βιταμίνης D3, όπως είναι ο σολομός, η πέστροφα, η ρέγγα, η σαρδέλα, τα αυγά, ακόμη και με κάποιο ειδικό συμπλήρωμα διατροφής, όπως είναι το . Το συγκεκριμένο συμπλήρωμα διατροφής με τη μοναδική και δροσιστική γεύση πορτοκαλιού, έχει σχεδιαστεί με τέτοιον τρόπο ώστε να είναι εύκολο και ευχάριστο στην κατάποση χωρίς νερό, ενώ αρκεί ένα μόνο φακελάκι την ημέρα μαζί με το μεσημεριανό μας γεύμα, για να μας παρέχει 1.000 I.U. (25 μg) βιταμίνης D3 (500% της Συνιστώμενης Ημερήσιας Πρόσληψης). Αυτό είναι μάλιστα πολύ βοηθητικό και πρακτικό για μία γυναίκα η οποία
βρίσκεται σε περίοδο εγκυμοσύνης, αφού η ανεπάρκεια βιταμίνης D3 κατά τη διάρκεια της κύησης, μπορεί να αποδειχθεί επιβλαβής για την υγεία τόσο της εγκυμονούσας, όσο και του αγέννητου μωρού της.

Κλείνοντας, έχει μεγάλη σημασία να γνωρίζετε πως τα άτομα που συνήθως παρουσιάζουν κάποιου είδους ανεπάρκεια, είναι εκείνα με το πιο σκουρόχρωμο δέρμα και όσοι έχουν συμπληρώσει το 70ο έτος της ηλικίας τους καθώς από εκείνη την ηλικία και έπειτα η παραγωγή βιταμίνης D3 από τον ίδιο τον οργανισμό μειώνεται σε ένα σοβαρό ποσοστό του 30%. Σε κάθε περίπτωση το Altion D3 ® είναι η απαραίτητη προσθήκη που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη διατήρηση της καλής υγείας.

*Τα Συμπληρώματα Διατροφής δεν υποκαθιστούν την ισορροπημένη διατροφή. Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό θεραπευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας. **Αρ. Γνωστ.: 102816/14-11-2017 Ο Αριθμός Γνωστοποίησης στον ΕΟΦ δεν επέχει θέση άδειας κυκλοφορίας από τον ΕΟΦ *** VI-90304-ALTION-8/2019

Διαβάστε ακόμη...