Πρωτοποριακή επέμβαση στην καρδιά μωρού 10 μηνών

Σε μια πρωτοποριακή επέμβαση υποβλήθηκε ένα κοριτσάκι δέκα μηνών που υπέφερε από σοβαρή μορφή καρδιοπάθειας. Οι γιατροί κατάφεραν να αυξήσουν τη διάμετρο του κύριου αριστερού βρόγχου με ένα μικροσκοπικό ατσάλινο σωληνάκι, γνωστό ως «στεντ.
Στη συνέχεια, χάρη σε επέμβαση στην οποία πήρε μέρος ομάδα ιατρών με πολλαπλές ειδικεύσεις, οι επιστήμονες κατάφεραν να διορθώσουν την ατελή καρδιακή διάπλαση της μικρής ασθενούς, θέτοντας σε «υποχρεωτική ανάπαυση» την καρδιά της επί μια εβδομάδα.

Ο οργανισμός της συνέχισε να μπορεί να δέχεται οξυγονωμένο αίμα χάρη σε μια μηχανική καρδιακή αντλία υψηλής τεχνολογίας που ονομάζεται «Ecmo».

Η εγχείρηση πραγματοποιήθηκε στο παιδιατρικό νοσοκομείο «Meyer» της Φλωρεντίας, σε συνεργασία με την ιατρική ομάδα παιδιατρικής καρδιοχειρουργικής του νοσοκομείου «Fondazione Toscana Monasterio Ospedale del Cuore», της πόλης Μάσα.

Το κοριτσάκι, όπως είπαν οι θεράποντες ιατροί, είναι τώρα σε θέση να αναπνέει κανονικά και η καρδιά του, που παρουσίαζε εμφανέστατη διόγκωση, επανήλθε εντός φυσιολογικών παραμέτρων.

Το κύριο πρόβλημα που αντιμετωπίσθηκε, ήταν η ελλιπής οξυγόνωση του αίματος. «Η κόρη μου ξαναγεννήθηκε. Όταν φτάσαμε στο νοσοκομείο, δεν πίστευα ότι θα μπορούσα να την δω να πίνει το γάλα της με το μπιμπερό, όπως όλα τα άλλα παιδιά», δήλωσε η μητέρα της μικρής.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *