Βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου, Άγιος Σάββας

Η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας του Αντικαρκινικού Ογκολογικού Νοσοκομείου «'Αγιος Σάββας», αποτέλεσε αντικείμενο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο νοσοκομείο, στο πλαίσιο επίσκεψης της υφυπουργού Υγείας Ζωής Ράπτη, με τη συμμετοχή της διοίκησης και στελεχών του ιδρύματος.

Το νοσοκομείο «'Αγιος Σάββας», πέραν των ιατρικών υπηρεσιών, παρέχει και ψυχοκοινωνική υποστήριξη με 1 ψυχίατρο, 4 ψυχολόγους, και 3 κοινωνικούς λειτουργούς, οι οποίοι εξυπηρετούν νοσηλευόμενους, εξωτερικούς ασθενείς που κάνουν θεραπείες και συγγενείς τους, καθώς και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Στο νοσοκομείο αντιμετωπίζονται περίπου 600 περιστατικά το χρόνο και η υποστήριξη παρέχεται στα στάδια της διάγνωσης, των χημειοθεραπειών, και του τελικού σταδίου, που είναι και το πιο δύσκολο για τις οικογένειες.

«Η ψυχοκοινωνική υποστήριξη αποτελεί προτεραιότητα μας. Σκοπός μας είναι να βελτιώσουμε τις παρεχόμενες υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας του νοσοκομείου, ενισχύοντας το προσωπικό με προσλήψεις», ανέφερε η υφυπουργός Υγείας Ζ. Ράπτη. Σημείωσε ότι μέσω των προσλήψεων θα δοθεί η δυνατότητα να παρέχεται και κατ' οίκον ψυχοκοινωνική υποστήριξη, παράλληλα με την ιατρική κατ' οίκον φροντίδα, που λαμβάνουν ήδη οι ασθενείς.

Για το λόγο αυτό, πρόσθεσε, θα συμπεριληφθεί Τμήμα Ψυχολόγων στον Οργανισμό του νοσοκομείου, που προωθείται από το υπουργείο Υγείας.

   

Διαβάστε ακόμη...