Υπό κατάληψη τα νοσοκομεία του Ηρακλείου

 
Με μια σειρά δυναμικών κινητοποιήσεων απαντούν στην σχεδιαζόμενη «γενοκτονία» οι γιατροί του Ηρακλείου που απο Δευτέρα παύουν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους στα νοσηλευτικά ιδρύματα του νομού.


Οι γιατροί – ειδικευμένοι και ειδικευόμενοι – προχωρούν σε επίσχεση εργασίας ενώ στο πλαίσιο της κινητοποίησης την Παρασκευή 14 Σεπτέμβρη θα προχωρήσουν μαζί με τους εργαζόμενους στην συμβολική κατάληψη των γραφείων της διοίκησης.

Όπως αναφέρει το prismanews.gr, την Τετάρτη 19 του μήνα πραγματοποιούν συγκέντρωση στην πύλη του νοσοκομείου ενώ την Παρασκευή πραγματοποιούν παγκρήτιο συλλαλητήριο με κατάληξη τα γραφεια της ΔΥΠΕ Κρήτης.

Σε σχετική ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

Απλήρωτες εφημερίες εδώ και εννιά μήνες, αυθαίρετες περικοπές εφημερευόντων ιατρών μήνα το μήνα, τμήματα με εξαντλημένο από τις συνεχείς βάρδιες προσωπικό, έλλειψη γαζών, συριγγών, φαρμάκων, άλλων υλικών …

Αναμονή των περικοπών των απολαβών κατά18% τουλάχιστον ενώ ήδη έχουν περικοπεί κατά 40% τα τελευταία 2 χρόνια. Προετοιμασία για κατάργηση – συγχώνευση – ιδιωτικοποίηση 661 κλινικών και τμημάτων, 50 νοσοκομείων. ΑΜΕΑ, ψυχιατρικοί ασθενείς, καρκινοπαθείς, νεφροπαθείς, γέροντες στον κοινωνικό Καιάδα. Παιδιά ανεμβολίαστα, πληρωμές για την υγεία σε όλα τα επίπεδα.

Σε μια κοινωνία που το 34% των ενεργών πολιτών αναμένεται να μείνει άνεργο σε λίγους μήνες (ήδη είναι 25%), σχολειά – σχολές- παν/μια – παιδικοί σταθμοί να κλείσουν και ο κόσμος να τουρτουρίζει λόγω αδυναμίας αγοράς πετρελαίου τον προσεχή χειμώνα.

Αλήθεια, πως αλλιώς πέρα από τη λέξη Γενοκτονία θα μπορούσε να περιγραφεί η τρέχουσα πολιτική της ντόπιας και ξένης τρόικας;

Οι νοσοκομειακοί γιατροί αδυνατούν να κάνουν πια τη δουλειά τους. Η προσέλευση των ασθενών έχει αυξηθεί κατά 30-40%, οι γιατροί λιγοστεύουν, εξαντλούνται μαζί με το προσωπικό.

Οι γνώσεις και η εξειδίκευση δε βοηθούν όταν δεν υπάρχουν τα μέσα, οι πόροι και ο σεβασμός για να βγει η δουλειά. Ταυτόχρονα, σε βάρος όλων αυτών που κρατούν με τη δουλειά τους όρθιο το δημόσιο σύστημα, αρπακτικά με μίζες, φακελάκια, ναπολεοντισμούς, διασύρουν το λειτούργημα, ενοχοποιώντας όσους κάνουν τη δουλειά τους με αξιοπρέπεια.

Φτάνει πια, δε θα περιμένουμε τους τοκογλύφους να μας γυρίσουν στην εποχή των σπηλαίων.

Καμιά ανοχή σε αυτούς που διαλύουν το δημόσιο χώρο, που ξεπουλάνε την υγεία του λαού, που σπρώχνουν τους νέους γιατρούς στη μετανάστευση και τους ασθενείς μας στο θάνατο.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί του Ηρακλείου, μαζί με τους συναδέλφους τους σε όλη την Ελλάδα συνειδητοποιούν ότι μόνο με την αφύπνιση του κλάδου και τη συμπόρευσή του με τη μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας που δυστυχεί, θα αποτρέψει τα μέτρα των 11.9 δις, τη μετατροπή της χώρας σε μια ειδική οικονομική ζώνη χωρίς δικαιώματα, σε μια νεοφιλελεύθερη ζούγκλα.

Δε διαπραγματευόμαστε το μέλλον μας, των παιδιών μας, των ασθενών μας!

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *