UNI-PHARMA & InterMed σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ αναλαμβάνουν δράση για τους πρόσφυγες

Η Πρόεδρος και CEO των φαρμακοβιομηχανιών UNI-PHARMA & InterMed και Πρόεδρος του UN Global Compact Network Hellas κυρία Ιουλία Τσέτη, συναντήθηκε τη Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2022 στο γραφείο της, με την Αντιπρόσωπο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα, κυρία Maria Clara Martin, προκειμένου να συζητήσουν αλλά και να ενεργοποιήσουν στοχευμένες δράσεις για τους πρόσφυγες.

Στον απόηχο των δραματικών γεγονότων που βιώνουμε τις τελευταίες ημέρες στην Ουκρανία, η ανάληψη δράσης πρέπει να είναι στοχευμένη, άμεση αλλά και συντονισμένη. Οι ενέργειες των UNI-PHARMA & InterMed με τις αρμόδιες Υπηρεσίες του ΟΗΕ, όπως η Ύπατη Αρμοστεία, είναι άμεσες γιατί όταν άνθρωποι εκτοπίζονται από τα σπίτια και τη χώρα τους βίαια λόγω συρράξεων, οι επίσημοι θεσμικοί φορείς του κοινωνικού διαλόγου χρειάζεται να συμπλέουν και να συνδράμουν με βιώσιμες λύσεις προς όφελος των ανθρώπων.

Οι δύο κυρίες Maria Clara Martin και Ιουλία Τσέτη, με τις ομάδες τους, ανταλλάσσοντας απόψεις για τα φλέγοντα ζητήματα της επικαιρότητας σε πανευρωπαϊκή κλίμακα, δεσμεύτηκαν να υλοποιήσουν από κοινού δράσεις με στόχο τόσο τη βοήθεια των προσφύγων, όσο και την ομαλή ένταξή τους στην κοινωνία και στην αγορά εργασίας. Προς την κατεύθυνση αυτή, οι δύο πλευρές, είναι έτοιμες να συνεργαστούν με τις αρμόδιες ελληνικές Αρχές, τους οργανισμούς της κοινωνίας των πολιτών και τον ιδιωτικό τομέα.

Διαβάστε ακόμη...