Υγιεινά τρόφιμα για τα παιδιά

 
Για πολλούς γονείς, η αγορά και η προετοιμασία των υγιεινών τροφίμων δεν θεωρείται αρκετά εύκολη υπόθεση. Ακόμη πιο δύσκολο κομμάτι, είναι να σας εμπιστευθεί το παιδί σας και να επιλέξει την κατανάλωση των συγκεκριμένων υγιεινών τροφίμων.


Εάν αυτό συμβαίνει στο σπίτι σας, τότε κάτωθι παρουσιάζονται επτά σούπερ υγιεινά τρόφιμα, τα οποία θα τα αγαπήσει το παιδί σας.

Λιναρόσπορος

Αυτή η τροφή των φυτών καρυδιού είναι γεμάτο από ωμέγα-3 λιπαρά οξέα τα οποία είναι απαραίτητα για τη βέλτιστη ανάπτυξη του εγκεφάλου. Δοκιμάστε, να του βάλετε λιναρόσπορο στα δημητριακά ή στο κτύπημα των γλυκισμάτων όπως στο σπιτικό κέικ. Τροποποιήστε τις συνταγές των γλυκών, με την αντικατάσταση του αλευριού με λιναρόσπορο στο 1/4 τουλάχιστον.

Tofu

Σκέφτεστε πιθανώς ότι δεν υπάρχει τρόπος το παιδί σας να αγγίξει ποτέ το τόφου, σωστά;

Λοιπόν, ξανασκεφτείτε το.

Αν και δεν είναι πάντα μια συμπάθεια όταν σερβίρονται αλλά όταν χρησιμοποιούνται ως βασικό συστατικό στα διάφορα γλυκίσματα ή στα smoothies, σαφώς και δεν θα γίνει αντιληπτό και το παιδί σας θα λάβει όλα εκείνα τα απαρραίτητα θρεπτικά συστατικά. Το Tofu αποτελεί μια μεγάλη πηγή πρωτεϊνών, βιταμινών του συμπλέγματος Β, ασβέστιο, σίδηρο και – όλες τις θρεπτικές ουσίες που χρειάζονται τα παιδιά συχνά περισσότερο για τη σωστή ανάπτυξη και υγεία των οστών.

Γλυκοπατάτα

Η πατάτα είναι ένα από τα πιο θρεπτικά (και ανέξοδο) τρόφιμα. Η βιταμίνη Α σε γλυκοπατάτες κρατά τα μάτια υγιή, και δρα σαν αντιοξειδωτικό στο σώμα. Δοκιμάστε μια ψημένη γλυκοπατάτα την επόμενη φορά που χρειάζεστε ένα πιάτο. Απλά πλύνετε, τρυπήστε με ένα πιρούνι, και ψήστε τις στους 375 βαθμούς για 45 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια, ολοκληρώστε το πιάτο με κανέλα, ζάχαρη και τη βανίλια γιαούρτι.

Γιαούρτι

Το γιαούρτι αποτελεί μια μεγάλη πηγή των προβιοτικών βακτηρίων. Περιορίστε την κατανάλωση των επιδορπίων, τα οποία είναι συχνά χαμηλότερα σε πρωτεΐνες και καλά βακτήρια. Αντ “αυτού, επιλέξτε απλό άπαχο ή γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά και συνοδεύστε το με μια κουταλιά μέλι ή με φρούτα. Μην ξεχνάτε, ότι τα περισσότερα γιαούρτια στην πραγματικότητα έχουν περισσότερο ασβέστιο από ένα ποτήρι γάλα.

Σολομός

Εάν ο σολομός δεν είναι ένα φαγητό που δεν θα σκεφτόταν να χρησιμεύσει για το παιδί σας, τότε ίσως να θέλετε να επανεξετάσει αυτό το ροζ ψάρι. Ο άγριος σολομός είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών υψηλής ποιότητας που χρειάζονται τα παιδιά για τη σωστή ανάπτυξη καθώς και τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα που είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη του εγκεφάλου και την υγεία της καρδιάς. Ένα άλλο συν για τους πολυάσχολους γονείς, ο σολομός απαιτεί λίγο καρύκευμα που οφείλονται σε φυσικές γεύση και μπορεί να ψηθεί στη σχάρα ή σε λίγα λεπτά. Εάν ανησυχείτε για τα επίπεδα υδραργύρου να σημειωθεί, ότι ο σολομός σταθερά αξιολογούταν από το FDA ως ένα από τα πέντε ψάρια χαμηλότερο σε υδράργυρο.

Αβοκάντο

Αβοκάντο είναι γεμάτο από μονοακόρεστα λιπαρά, τα «καλά» λίπη που πραγματικά χρειάζονται τα παιδιά στη διατροφή τους κάθε μέρα. Στην πραγματικότητα, συνιστάται ότι το 25 στο 35% των θερμίδων του παιδιού προέρχεται από λίπη, κυρίως τα ακόρεστα. Τα ώριμα αβοκάντο μπορούν εύκολα να γίνουν πουρέ με ένα πιρούνι. Αναμίξτε το με χυμό λεμονιού και αλάτι, και έχετε μία γευστική και άκρως υγιενή επιλογή για sauce.

Mάνγκο

Ένα φλιτζάνι από αυτό το γλυκό τροπικό φρούτό παρέχει υψηλή τιμή βιταμίνης C, η οποία βοηθά στη διατήρηση του ανοσοποιητικού συστήματος των παιδιών και διατηρεί τα δόντια και τα ούλα υγιή. Παρέχει, επίσης, 3 γραμμάρια φυτικών ινών μόνο για περίπου 100 θερμίδες. Φτιάξτε ένα υγιεινό smoothie με μάνγκο, ακτινίδια, κεράσια και 5 κουτ. σούπας γιαούρτι.

Πηγή: iator.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *