Υγειονομική «βόμβα» σε σχολεία του δήμου Θεσσαλονίκης

sxoleio-735x459.jpg

«Υγειονομική βόμβα» χαρακτήρισε το γεγονός ότι σε σχολεία του δήμου Θεσσαλονίκης δεν έχει ακόμη γίνει καθαρισμός των αιθουσών και των κοινόχρηστων χώρων, μόλις τρεις ημέρες πριν τον αγιασμό, η πρόεδρος του 5ου Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης, Βασιλική Αδαμίδου, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM» και στην εκπομπή «Δυο στις 12» με τους δημοσιογράφους Νίκο Γιώτη και Φάνη Γρηγοριάδη.

«Από τα 150 σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στο δήμο απουσιάζουν 104 καθαρίστριες. Αυτό σημαίνει ότι στις έντεκα του μηνός τα σχολεία θα είναι βρώμικα και το λέω με όλη τη σημασία της λέξης», τόνισε η κ. Αδαμίδου.

Όπως ανέφερε, υπήρξαν συναντήσεις με την αντιδήμαρχο Παιδείας, τον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και τον διευθυντή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης για το πρόβλημα, που κυρίως εστιάζεται σε σχολεία του κεντρικού δήμου και πρόσθεσε:

«Η λύση που έδωσε σήμερα το πρωί ο δήμος Θεσσαλονίκης είναι να επικοινωνήσει με τα υπόλοιπα 45 σχολεία που έχουν μόνιμες καθαρίστριες και να τις πάρει από τα σχολεία, που κι αυτά χρειάζονται καθαριότητα, να πάνε, ανά μέρα, σε γειτονικά, όμορα σχολεία για να καθαριστούν μόνο οι αυλές και οι τουαλέτες. Τα υπόλοιπα θα παραμείνουν ως έχουν. Και από ό,τι διαφαίνεται, πολύ φοβόμαστε ότι μέχρι και την βδομάδα των εκλογών δεν θα γίνουν οι προσλήψεις των καθαριστριών, ορισμένου χρόνου που έπρεπε να έχουν γίνει, 1η Σεπτεμβρίου, όλες οι καθαρίστριες έπρεπε να είναι στα σχολεία».

«Ενημερώσαμε, ότι δεν μπορούν οι διευθυντές των σχολείων να σηκώσουν αυτό το βάρος γιατί αφορά την ασφάλεια των παιδιών, σαφώς και των εκπαιδευτικών. Εάν δεν καθαριστούν τα σχολεία καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό, αν δεν γίνουν οι απολυμάνσεις κι αυτό έχει τις προεκτάσεις του», επεσήμανε η κ. Αδαμίδου και σημείωσε:

«Τα προβλήματα στα σχολεία είναι έντονα, υπάρχει η οικονομική κρίση, αλλά κάποια πράγματα μπορούν να αντιμετωπιστούν με ένα σωστό προγραμματισμό. Με ένα καλό προγραμματισμό μέσα στο καλοκαίρι ίσως θα μπορούσαμε να το έχουμε αποφύγει όλο αυτό».

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *