Τσιόδρας: Οι ευπαθείς ομάδες παραμένουν πρώτη προτεραιότητα στη μάχη με τον κορωνοϊό

Σε ερώτηση του zougla.gr σχετικά με τις ευπαθείς ομάδες, και συγκεκριμένα το πώς μπορούν να επηρεαστούν οι διαβητικοί που στην Ελλάδα φτάνουν το 1 εκατομμύριο, αλλά και αυτοί που έχουν ανθεκτική υπέρταση, χαμηλό κλάσμα εξώθησης ή προβλήματα βαλβίδων, ο κ. Τσιόδρας απάντησε τα εξής:

«Όλοι αυτοί είναι άνθρωποι με αυξημένο κίνδυνο για τον κορωνοϊό και φυσικά οι άνθρωποι που συνδυάζουν κάποιες από αυτές τις παθήσεις ακόμα περισσότερο. Σας θυμίζω ότι οι διαβητικοί πολλές φορές έχουν και υπέρταση, νεφρική δυσλειτουργία ή καρδιαγγειακά νοσήματα. Ο κίνδυνος παραμένει, επιβεβαιώνεται από όλες τις μελέτες που έχουν γίνει και από δικά μας αρχικά δεδομένα. Σίγουρα υπάρχουν δύο πράγματα που μας ενδιαφέρουν:

Αυτοί οι άνθρωποι να συνεχίσουν την αγωγή τους και την παρακολούθηση από τον γιατρό τους, να είναι καλά ρυθμισμένα τα νοσήματά τους, καθώς όσο καλύτερα ρυθμισμένα είναι τόσο μικρότερη είναι η πιθανότητα να νοσήσουν σοβαρά από τον κορωνοϊό.  

Να τηρούν τα μέτρα με ακόμα μεγαλύτερη ευλάβεια, τα μέτρα που αφορούν απόσταση, κοινωνικό συνωστισμό, τον πολύ στενό κύκλο επαφών, να αποφεύγουν -αν δεν υπάρχει απαραίτητος λόγος- να πηγαίνουν στα νοσοκομεία και να κάνουν τα ραντεβού με τον προσωπικό τους γιατρό, και με τα πρώτα συμπτώματα να συμβουλεύονται τον γιατρό καθώς έχουν ακόμα μια προτεραιότητα παραπάνω στον έλεγχο για την παρουσία του κορωνοϊού.

Ναι οι ευπαθείς ομάδες παραμένουν πρώτη προτεραιότητα στη μάχη με τον κορωνοϊό και θα παραμείνουμε στην πρώτη γραμμή για αυτούς».

Διαβάστε ακόμη...