Τρεις λόγοι για να τρώτε πιο συχνά κρεμμύδια

Τα κρεμμύδια έχουν πολλά και σημαντικά οφέλη για την υγεία κυρίως λόγω της μεγάλης περιεκτικότητάς τους σε ισχυρά αντιοξειδωτικά.

Μαγειρεύονται με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους ενώ τα ωμά κρεμμύδια είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, πρωτεΐνες, σάκχαρα, υδατάνθρακες και λιπαρά.

Περιέχουν επίσης ενώσεις όπως η ανθοκυανίνη, η κουερσετίνη και τα θειικά, που μπορούν να συμβάλουν στη μείωση της αρτηριακής πίεσης, τη βελτίωση της καρδιακής υγείας, την καταπολέμηση του καρκίνου και την πρόληψη του σχηματισμού θρόμβων στο αίμα.

Δείτε παρακάτω τρεις λόγους για να τρώτε πιο συχνά κρεμμύδια ακόμη κι αν δεν είστε φανατικοί της γεύσης…

Βελτιώνουν την υγεία των οστών: Τα κρεμμύδια αυξάνουν την οστική πυκνότητα, ιδιαίτερα στις μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες. Βοηθούν επίσης στη μείωση του κινδύνου οστεοπόρωσης.

Ρυθμίζουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα: Σύμφωνα με έρευνες η κατανάλωση 100 γραμμαρίων καθημερινά, μπορεί να μειώσει σημαντικά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα πασχόντων από διαβήτη τύπου 2. Οι ερευνητές έχουν διαπιστώσει ότι τα κρεμμύδια μπορούν να έχουν ανάλογα οφέλη και για τους πάσχοντες από διαβήτη τύπου 1.

Προλαμβάνουν τον καρκίνο: Μελέτες έχουν δείξει ότι η μεγάλη κατανάλωση κρεμμυδιών μπορεί να συμβάλει στη μείωση του κινδύνου πολλών μορφών καρκίνου, όπως του μαστού, του ορθού και του προστάτη. Τα κρεμμύδια αποτρέπουν τον ανεξέλεγκτο πολλαπλασιασμό των κυττάρων στο σώμα.

Διαβάστε ακόμη...