Τροφές που ξεκουράζουν και φτιάχνουν τη διάθεση

9EF8A1553CDF809EFD1C0994340D9990.jpg

  Ο κύριος στόχος των καλοκαιρινών διακοπών ήταν όχι μόνο να διασκεδάσετε, αλλά και να αποβάλετε το στρες και την ένταση, προκειμένου να επιστρέψετε δριμύτεροι στη δουλειά και το καθημερινό σας πρόγραμμα. Ξέρετε, ωστόσο, ότι ένα υγιές και ισορροπημένο γεύμα μπορεί επίσης να σας «ξεκουράσει»;

Ορισμένα θρεπτικά συστατικά που βρίσκονται σε διάφορες τροφές που καταναλώνουμε έχουν την ιδιότητα να μας φτιάχνουν τη διάθεση και να μειώνουν το αίσθημα κόπωσης. Τι να εντάξετε λοιπόν στο μενού;

Ψάρια: Λόγω της περιεκτικότητάς τους σε ω-3 λιπαρά οξέα φαίνεται πως συμβάλλουν στην καλή υγεία του εγκεφάλου, στην καλύτερη λειτουργία της μνήμης και στη βελτίωση της διάθεσης.

Φροντίστε να τα συμπεριλάβετε τουλάχιστον 2 φορές στο εβδομαδιαίο σας μενού. Είτε στο σπίτι, είτε στην ταβέρνα επιλέξτε ψητά ψάρια όπως οι σαρδέλες, το σκουμπρί, ο σολομός και ο τόνος, προκειμένου να «ενισχύσετε» σώμα και πνεύμα.

Μέλι: Συνοδέψτε τα μικρά σνακ σας όπως το γιαούρτι, τα φρούτα και η φρυγανιά με μία κουταλιά μέλι. Το μέλι περιέχει απλούς υδατάνθρακες, που αποτελούν μία άμεση πηγή ενέργειας για τον οργανισμό και το βασικότερο καύσιμο του εγκεφάλου. Φροντίστε όμως να το καταναλώνεται με μέτρο, καθώς περιέχει και θερμίδες.

Φρούτα και λαχανικά: Τα αντιοξειδωτικά συστατικά που περιέχουν δρουν προστατευτικά ενάντια στο οξειδωτικό στρες που υφίσταται το σώμα μας και εξασφαλίζουν την ομαλότερη λειτουργία όλων των κυττάρων.

Οι βιταμίνες C (φράουλες, ακτινίδιο, ρόκα, μπρόκολο, πατάτες) και Ε (σπαράγγια, σπανάκι, μαρούλι) φαίνεται πως έχουν την εντονότερη αντιοξειδωτική δράση. Βάλτε λοιπόν στη διατροφή σας πολύχρωμα φρούτα και λαχανικά, προκειμένου να πάρετε μία ποικιλία αντιοξειδωτικών και θρεπτικών συστατικών.

Καφές: Η καφεΐνη που περιέχει θεωρείται ένα φυσικό τονωτικό και η μέτρια κατανάλωσή της μπορεί να συμβάλλει στη μείωση των συμπτωμάτων της κούρασης.

Πηγή: nutrimed.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *