Τρεις τροφές που τονώνουν όταν δεν έχεις ενέργεια

Η έλλειψη ύπνου και το απαιτητικό πρόγραμμα της καθημερινότητας απορροφούν την ενέργεια μας και προκαλούν πολλές φορές ατονία.

Εφόσον αποκλείσετε πιθανούς παθολογικούς παράγοντες που σας «κλέβουν» την ενέργεια, εντάξτε τις τρεις παρακάτω τροφές στη διατροφή σας που προσφέρουν ψυχολογική τόνωση.

Σοκολάτα

Χάρη στην περιεκτικότητά της σε φαινυλαιθυλαμίνη, διεγείρει τα κέντρα ευχαρίστησης του εγκεφάλου, ενώ μετά την κατανάλωσή της απελευθερώνονται ενδορφίνες, τα φυσικά οπιοειδή, που έχουν αναλγητικές ιδιότητες και βελτιώνουν τη διάθεση.

Αυγά

Το σελήνιο είναι ένα ιχνοστοιχείο που βρίσκεται στον τόνο, τα βραζιλιάνικα φιστίκια, τα αυγά και τα πουλερικά και παίζει σημαντικό ρόλο στην έκκριση των ορμονών του θυρεοειδούς, οι οποίες «κυβερνούν» τη διάθεσή μας.
Μελέτες έχουν δείξει ότι γυναίκες των οποίων η διατροφή δεν το περιλαμβάνει είναι πιο επιρρεπείς στην κατάθλιψη.

Λιναρόσπορος

Τα ω-3 λιπαρά οξέα φαίνεται ότι έχουν αντικαταθλιπτική δράση. Τα λιπαρά ψάρια, τα θαλασσινά, τα καρύδια και κάποια εμπλουτισμένα προϊόντα είναι καλές πηγές τους. Ειδικότερα, ο λιναρόσπορος σας εφοδιάζει με α-λινολενικό οξύ, το οποίο ο οργανισμός δεν έχει τη δυνατότητα να συνθέσει.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *