Τροφές για να τονώσετε τον μεταβολισμό σας

Ενισχύοντας τον μεταβολισμό σας θα καταφέρετε να μειώσετε ευκολότερα το βάρος σας.

Πώς θα πετύχετε εύκολα τον στόχο σας; Όσον αφορά στη διατροφή σας, τα μικρά και συχνά γεύματα θα σας βοηθήσουν να κρατήσετε τον μεταβολισμό σας σε «εγρήγορση».

Καταναλώνετε μικρές ποσότητες κάθε 2-3 ώρες κατά την διάρκεια της ημέρας, ώστε ο οργανισμός να κάνει καύσεις. Παράλληλα, μην ξεχνάτε να ενυδατώνεστε, καθώς έτσι θα βοηθήσετε τον οργανισμό σας στην πέψη και την αφομοίωση των θρεπτικών συστατικών.

Τέλος, δώστε ιδιαίτερη έμφαση στις τροφές που καταναλώνετε, κάνοντας «έξυπνες» επιλογές που θα τονώσουν τον μεταβολισμό σας.

Τα πικάντικα τρόφιμα, όπως οι καυτερές πιπεριές, περιέχουν καψαϊκίνη, μια ένωση που έχει αποδειχθεί ότι ενισχύει τον μεταβολισμό και αυξάνει την καύση του λίπους. Μπορούν επίσης να μειώσουν την όρεξή σας και να σας βοηθήσουν να αισθανθείτε πιο χορτάτοι.

Καταναλώνετε πλούσια σε ιώδιο τρόφιμα, όπως τα θαλασσινά και τα φύκια. Το ιώδιο είναι απαραίτητο για την καλή λειτουργία του θυρεοειδούς αδένα, ο οποίος παίζει βασικό ρόλο στον μεταβολισμό.

Ενισχύοντας τα καλά βακτήρια στο έντερό σας, θα βελτιώσετε την υγεία σας με πολλούς τρόπους, συμπεριλαμβανομένης της ικανότητας κάθε κυττάρου στο σώμα σας να καταναλώνει πιο αποτελεσματικά την ενέργεια. Είναι σημαντικό λοιπόν να τρώτε τροφές πλούσιες σε προβιοτικά.

Οι φακές είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες και πολλές άλλες βιταμίνες και μέταλλα, που θα τονώσουν τον μεταβολισμό σας.

Ο ανανάς περιέχει βρομελίνη, ένα ένζυμο που επιταχύνει τη διαδικασία της πέψης, με αποτέλεσμα την ενίσχυση του μεταβολισμού.

Τα σταυρανθή λαχανικά, όπως το μπρόκολο, τα λαχανάκια Βρυξελλών, το λάχανο και το κουνουπίδι είναι πλούσια σε φυτικές ίνες που θα σας χορτάσουν και θα μειώσουν την όρεξή σας για γλυκά.

Διαβάστε ακόμη...