Τέσσερις τροφές που βοηθούν στην καύση των θερμίδων

Διατροφή και άσκηση σε συνδυασμό μπορούν να φέρουν ορατά αποτελέσματα σε όσους θέλουν να χάσουν κάποια περιττά κιλά.

Υπάρχουν μάλιστα και τρόφιμα που έχουν την ιδιότητα είτε να «ξυπνούν» τον μεταβολισμό, αυξάνοντας τις καύσεις μας, είτε να ευνοούν τη λιπόλυση.

Δείτε παρακάτω κάποια από αυτά…

1. Μούρα

Στα φρούτα της οικογένειας των μούρων (π.χ. βατόμουρα, μύρτιλα) αποδίδονται λιποδιαλυτικές ιδιότητες και θεωρείται ότι η κατανάλωσή τους στο πλαίσιο μιας ισορροπημένης διατροφής συμβάλλει στον καλύτερο έλεγχο του βάρους.

2. Γκρέιπφρουτ

Σύμφωνα με αμερικάνικη έρευνα που έγινε σε άτομα με περισσότερα κιλά, εκείνοι που κατανάλωναν μισό γκρέιπφρουτ πριν από κάθε γεύμα (συνολικά ενάμισι φρούτο την ημέρα), μετά από 12 εβδομάδες είχαν χάσει κατά μέσο όρο 2 κιλά. Η δράση του γκρέιπφρουτ αποδίδεται στο συστατικό ναρινγερίνη που περιέχει, το οποίο βρίσκεται και στο λεμόνι. Η ναρινγερίνη φαίνεται ότι δρα ενάντια στη συσσώρευση λίπους και ότι βοηθά και στη ρύθμιση των επιπέδων της ινσουλίνης στο αίμα.

3. Αμύγδαλα

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Πενσιλβανίας έδειξαν ότι υπέρβαρα άτομα που κατανάλωναν καθημερινά 42 γρ. αμύγδαλα εμφάνισαν μεγαλύτερη μείωση στο κοιλιακό λίπος και στα επίπεδα της ολικής και της LDL χοληστερίνης τους στο αίμα συγκριτικά με τα άτομα που κατανάλωναν τις αντίστοιχες θερμίδες από κάποιο σνακ με υδατάνθρακες (π.χ. muffin).

4. Πράσινο τσάι

Τα τελευταία χρόνια οι έρευνες αποκαλύπτουν ότι το πράσινο τσάι μπορεί να «ξυπνήσει» τον ρυθμό του μεταβολισμού, αυξάνοντάς τον έως και κατά 3%. Οι κατεχίνες, τα βασικά αντιοξειδωτικά του πράσινου τσαγιού, φαίνεται πως εμπλέκονται στις διαδικασίες της θερμογένεσης και της λιπόλυσης.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *