Τροφές για υγεία και ευεξία

 
Οι τροφές και οι ουσίες που περιέχουν μπορούν να βελτιώσουν την υγεία μας και να συμβάλουν στην αντιμετώπιση προβλημάτων.

Διαβάστε για τη δράση ορισμένων τροφών στην υγεία και την ευεξία και πόσο συχνά πρέπει να τις καταναλώνουμε…


Προστατέψετε το δέρμα σας μ’ ένα φλιτζάνι φράουλες: Έχουν πλούσια αντιοξειδωτική δράση, αρκεί να σκεφτείτε ότι ένα φλιτζάνι φράουλες παρέχει περισσότερη βιταμίνη C από τη συνιστώμενη ημερήσια δόση.

Η βιταμίνη C είναι απαραίτητη για τη σύνθεση του κολλαγόνου, το όποιο προσφέρει στο δέρμα σφριγηλότητα και ελαστικότητά, προλαμβάνει την πρόωρη γήρανση και προστατεύει το δέρμα από τις ακτίνες του ηλίου.

Καταναλώνετε 1 φλιτζάνι φράουλες (5-8 φράουλες) την ημέρα για να δείχνει το δέρμα σας πιο νεανικό για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Μειώστε τον πόνο των μυών με κεράσια (ή φυσικό χυμό κερασιού): Τα κεράσια περιέχουν μια ουσία που λέγεται «ellagic acid», ουσία που λειτουργεί ως ένα πολύ ισχυρό αντιφλεγμονώδες για όσους υποφέρουν από πόνους των μυών. Μόνο ένα φλιτζάνι κεράσια ή καθαρό χυμό κερασιών είναι συνήθως αρκετό για να ανακουφιστείτε.

Σπανάκι για καλύτερη όραση: Το σπανάκι περιέχει τη χρωστική ουσία λουτεΐνη, η οποία έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τον κίνδυνο εκφύλισης της ωχράς κηλίδας.

Η εκφύλιση της ωχράς κηλίδας εμφανίζεται στο κεντρικό μέρος του ματιού, επιτρέποντας μόνο περιφερειακή όραση. Το σπανάκι μπορεί να καταναλωθεί ωμό, βραστό ή μαγειρεμένο.

Μερικές ιδέες για να αυξήσετε την κατανάλωση σπανακιού στη διατροφή σας είναι να χρησιμοποιήσετε σπανάκι αντί για μαρούλι στο σάντουιτς σας, να το προσθέσετε σε σαλάτες, στην ομελέτα, σε σούπες και στα λαζάνια.

Νιφάδες βρώμης για καλή κυκλοφορία του αίματος: Η βρώμη περιέχει το αμινοξύ αργινίνη, πρόδρομος ένωση που απαιτείται για το σώμα σας να παράγει μονοξείδιο του αζώτου, μια χημική ουσία που διαστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία και αυξάνει τη ροή του αίματος προς την καρδιά σας.

Ένα φλιτζάνι με δημητριακά βρώμης συμβάλλει στην αύξηση της ροής του αίματος σε όλα τα μέρη του σώματος. Καλύτερη ροή του αίματος μπορεί να οδηγήσει σε μείωση της χοληστερόλης καθώς και αυξημένη λίμπιντο.

Προσπαθήστε να τρώτε ένα φλιτζάνι βρώμη για πρωινό μερικές φορές κάθε εβδομάδα.

Εξαφανίστε την κακή αναπνοή με κανέλα: Η κανέλα, σκοτώνει τα βακτήρια που αναπτύσσονται στη γλώσσα σας και στο πίσω μέρος του στόματός σας, συμβάλλοντας στις δυσάρεστες οσμές.

Πασπαλίστε με κανέλα το γιαούρτι ή τα δημητριακά σας καθημερινά.

Πηγή: myworld.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *