Τριπλάσιοι οι ασθενείς με άνοια έως το 2050

1B213627BB45DC02A0E82451EC9F05A0.jpg

  Ο αριθμός των ανθρώπων που πάσχουν από άνοια αναμένεται να τριπλασιαστεί μέχρι το 2050, σύμφωνα με στοιχεία της οργάνωσης Alzheimer’s Disease International, η οποία εκτιμά πως 44 εκατομμύρια είναι οι πάσχοντες σήμερα αλλά σε περίπου  χρόνια θα έχουν γίνει 135 εκατομμύρια.

Στη Βρετανία, η έρευνα για την άνοια λαμβάνει ως ενίσχυση το ένα όγδοο του ποσού που δίνεται για τον καρκίνο, κάτι που σύμφωνα με τις οργανώσεις που ασχολούνται με ασθενείς με άνοια, δεν φτάνει, όπως μεταδίδει το BBC.

Η οργάνωση Alzheimer’s Disease International αναμένει η αύξηση του προσδόκιμου ζωής να φέρει αύξηση των περιστατικών άνοιας σε φτωχές ή μεσαίων εισοδημάτων χώρες, ειδικά στη Νοτιοανατολική Ασία και την Αφρική.

Σήμερα το 38% των πασχόντων εντοπίζονται σε πλούσιες χώρες. Αλλά αναμένεται η αναλογία αυτή να αλλάξει και έως το 2050 το 71% των ασθενών να εντοπίζεται σε φτωχές και μεσαίων εισοδημάτων χώρες.

Σύμφωνα με την έκθεση, οι περισσότερες κυβερνήσεις είναι απροετοίμαστες για την «επιδημίας της άνοιας».

«Είναι μια παγκόσμια επιδημία και θα επιδεινωθεί, αν κοιτάξουμε στο μέλλον, ο αριθμός των ηλικιωμένων ανθρώπων θα αυξηθεί σημαντικά», τόνισε ο Marc Wortmann, εκτελεστικός διευθυντής της οργάνωσης Alzheimer Disease International.

«Η άνοια αναδεικνύεται στη μεγαλύτερη πρόκληση για τα συστήματα υγείας και πρόνοιας αυτής της γενιάς», τόνισε ο επικεφαλής της οργάνωσης στη Βρετανία Jeremy Hughes.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *