Τριήμερες εκδηλώσεις στην Τεχνόπολη

 
Τριήμερες εκδηλώσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Aids διοργανώνει ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδας «Θετική φωνή», αύριο Πέμπτη, την Παρασκευή και το Σάββατο στην «Τεχνόπολις» του δήμου Αθηναίων.


Στόχος των εκδηλώσεων, που τελούν υπό την αιγίδα του δήμου Αθηναίων, είναι να συμβάλουν στον περιορισμό της μετάδοσης του ιού, μέσω της έγκυρης πληροφόρησης, καθώς και να αναδείξουν τις νίκες των ανθρώπων έναντι του ιού.

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων θα παρουσιαστούν εκθέσεις φωτογραφίας και αφίσας. Στην έκθεση φωτογραφίας συμμετέχουν τέσσερις φωτογράφοι, ο καθένας από τους οποίους εστιάζει τη δουλειά του σε τέσσερις διαφορετικές ομάδες που πλήττονται περισσότερο από τη μετάδοση του ιού.

Η Alex Kat αποτυπώνει σε άσπρο και μαύρο το ταξίδι της στον κόσμο της ομοφυλοφιλικής κοινότητας. Η Μάρω Κουρή παρουσιάζει την αποστολή της στη νότια Αφρική και την επίσκεψή της σε νοσοκομείο για την αντιμετώπιση του ιού. Ο Δημήτρης Μπούρας πραγματοποιεί ένα οδοιπορικό στους δρόμους και τις γειτονιές του κέντρου, όπου συναντά χρήστες ουσιών. Ο Ιάκωβος Χατζησταύρου «ξεναγεί» σε οίκους ανοχής.

Την έκθεση αφίσας συνδιοργανώνουν οι ΜΚΟ «Praksis» και «Κέντρο Ζωής» σε συνεργασία με φοιτητές του Εργαστηρίου Γραφικών Τεχνών- Τυπογραφίας και Τέχνης του Βιβλίου της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών Αθηνών. Θα παρουσιαστούν 50 αφίσες με διαφορετικά μηνύματα η κάθε μία.

Επίσης, θα διοργανωθούν μουσικές εκδηλώσεις με τη συμμετοχή των «Μίκρο» (Παρασκευή, 9 μ.μ.), Μιχάλη Δέλτα (Παρασκευή, 10.30 μ.μ.), «Tilemachos Moussas Trio» (Σάββατο, 9 μ.μ.), Αντώνη Μιτζέλου (Σάββατο, 10 μ.μ.) και Δημήτρη Κοργιαλά (Σάββατο, 11 μ.μ.), καθώς και παρουσίαση του θεατρικού μονολόγου «Η πόρνη από πάνω» του Αντώνη Τσιπιανίτη με την Κατερίνα Διδασκάλου (αύριο, 9 μ.μ.)

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, εξάλλου, την Παρασκευή θα προβληθεί η ταινία «Weekend» του Βρετανού σκηνοθέτη Άντριου Χέι, που έχει αποσπάσει περισσότερα από 20 βραβεία σε διεθνή φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο.

Τα απογεύματα θα υπάρχει κινητή μονάδα εξέτασης της «Praksis» για τον HIV και την ηπατίτιδα C. Παράλληλα, έχουν προγραμματιστεί οκτώ κλειστές επιμορφωτικές συναντήσεις με μαθητές λυκείων της 1ης Δημοτικής Κοινότητας Αθηνών και με σπουδαστές ΙΕΚ και ΑΕΙ, καθώς και δύο ανοικτοί διάλογοι, ένας για τα ναρκωτικά, αύριο στις 2 το μεσημέρι, και ένας για το Aid,s το Σάββατο την ίδια ώρα.

Στον χώρο των εκδηλώσεων θα λειτουργεί «ενημερωτικό χωριό» με υλικό οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στα θέματα του Aids.

Επίσης, η ενημέρωση των μαθητών θα γίνεται με την προβολή της ταινίας «Θετικές ιστορίες», που έχει δημιουργηθεί από την Ελληνική Εταιρεία Μελέτης και Αντιμετώπισης του Aids και το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων. Πρόκειται για σπονδυλωτή ταινία που παρουσιάζει έξι ιστορίες με κοινή θεματική τον ιό HIV. Η ταινία έχει αποσπάσει ειδική διάκριση στο 13ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου και Πολιτισμού της Πάτρας το 2011.

Οι εκδηλώσεις θα φιλοξενηθούν στις αίθουσες «Καβάφης« (Δ7) και Παλαμάς (Δ10) της «Τεχνόπολις». Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *