Τρία πράγματα που δεν πρέπει να κάνετε στις διακοπές

 
Όλοι θέλουμε να περνάμε καλά το καλοκαίρι. Αλλά η ζέστη κρύβει και σοβαρούς κινδύνους για την υγεία, που ίσως να μη φαντάζεστε. Προετοιμαστείτε λοιπόν και χαλαρώστε χωρίς έγνοιες.

1. Μην περπατάτε για πολλή ώρα με σαγιονάρες


Οι γιατροί συνιστούν προσοχή. Σύμφωνα με μια έρευνα που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στην επιθεώρηση Journal of the American Podiatric Medical Association (APMA), οι σαγιονάρες μπορεί να μεταβάλλουν το βάδισμά σας, προκαλώντας διαστρέμματα στους αστραγάλους και προβλήματα στα πέλματα. Αν πρόκειται να περπατήσετε για πολλή ώρα προτίμησε παπούτσια με καλύτερη στήριξη.

2. Πίνετε νερό τακτικά

Εντάξει, οι τουαλέτες στην παραλία ή το beach bar είναι συνήθως βρόμικες. Αλλά το να διψάσετε για να τις αποφύγετε, μπορεί να κάνει τα πράγματα ακόμα πιο δυσάρεστα. Όταν κάνει ζέστη, μπορεί να αφυδατωθείτε και να πάθετε θερμοπληξία, η οποία χαρακτηρίζεται από υπερβολική εφίδρωση, αδυναμία, ζαλάδα και ναυτία.

Γι’ αυτό φροντίστε να πίνετε νερό τακτικά. Μια καλή επιλογή είναι επίσης τα αθλητικά ροφήματα, γιατί περιέχουν ηλεκτρολύτες, όπως το νάτριο, τους οποίους χάνετε όταν ιδρώνετε. Το ίδιο αποτέλεσμα μπορείς να έχετε τρώγοντας ζουμερά φρούτα (όπως το πεπόνι), ειδικά αν τα συνδυάσετε με ένα αλμυρό σνακ (όπως κράκερ) για να βοηθήσετε το σώμα σας να συγκρατήσει τα υγρά. Αποφύγετε ωστόσο, τα διουρητικά όπως το αλκοόλ και η καφεΐνη. Κι αν σας έρθει η ανάγκη να ουρήσετε, μην κρατηθείτε. Πάρτε ένα αντισηπτικό χεριών και μερικά χαρτομάντιλα και πηγαίνετε άφοβα στην πιο κοντινή τουαλέτα.

3. Ποτέ αλκοόλ και κολύμπι

Τα beach bar – αλλά και το μίνι ψυγείο που παίρνετε μαζί σας, γεμάτο μπίρες- είναι fun, αλλά το αλκοόλ και το κολύμπι είναι επικίνδυνος συνδυασμός. Το αλκοόλ ευθύνεται σχεδόν για τους μισούς θανάτους που επέρχονται στα παιχνίδια με το νερό. Όσοι έχουν πιει δεν έχουν μόνο μεγαλύτερες πιθανότητες να πνιγούν, αλλά διατρέχουν επίσης και υψηλότερο κίνδυνο τραυματισμών, όπως κατάγματα στα άκρα, κοψίματα και γρατζουνιές. Αν σκοπεύετε να πέσετε στην πισίνα ή στη θάλασσα, περιοριστείτε στην κατανάλωση νερού ή κοκτέιλ φρούτων χωρίς αλκοόλ.

Το μυστικό

Μην ξεχνάτε το αντηλιακό σας! Ακόμη κι αν το χρώμα σας έχει γίνει σταρένιο και δεν κινδυνεύετε από ηλιακό εγκαύμα δε σημαίνει πως πρέπει να ξεχάσετε την ηλιοπραστασία. Η αυξημένη ποσότητα μελανίνης σας προστατεύει μεν από το έγκαυμα όχι όμως κι από τις υπόλοιπες βλαβερές επιπτώσεις του ήλιου.

Πηγή: omorfamystika.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *