Τρεις συνηθισμένοι διατροφικοί μύθοι

Μια σωστή και ισορροπημένη διατροφή είναι απαραίτητη για μια καλή υγεία αλλά και για όσους έχουν ως στόχο την απώλεια μερικών κιλών.

Ωστόσο, ορισμένοι διατροφικοί μύθοι που έχουν επικρατήσει κατά καιρούς μπορεί να φέρουν το αντίθετο αποτέλεσμα.

Δείτε τρεις συνηθισμένους τους οποίους δεν πρέπει να πιστεύουμε…

Πρέπει να καταναλώνουμε λίγους υδατάνθρακες

Στην πραγματικότητα παίζει ρόλο τι υδατάνθρακες καταναλώνουμε.

Η κινόα, οι μπανάνες, τα μήλα, τα φασόλια και τα καρότα είναι τροφές με αρκετούς υδατάνθρακες αλλά μελέτες έχουν δείξει ότι όσοι καταναλώνουν μεγάλη ποικιλία από αυτά τα τρόφιμα, εκτός από τα δημητριακά ολικής αλέσεως, τείνουν να έχουν μειωμένο βάρος και χαμηλότερα επίπεδα αρτηριακής πίεσης.

Χυμός πορτοκαλιού κατά του κρυολογήματος

Ισχύει ότι ο χυμός πορτοκαλιού βοηθά στην αντιμετώπιση του κρυολογήματος; Πράγματι ο χυμός πορτοκαλιού έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, η οποία βοηθά στην προστασία του ανοσοποιητικού.

Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι ένα ποτήρι χυμού θα καταπολεμήσει το κρυολόγημα που ήδη έχετε.

Τα δημητριακά αποτελούν ιδανικό πρωινό

Θέλει μεγάλη προσοχή στο είδος των δημητριακών που καταναλώνετε. Τα περισσότερα δημητριακά πρωινού είναι εξαιρετικά επεξεργασμένα και περιέχουν συντηρητικά ενώ πασπαλίζονται με ζάχαρη.

Εκτιμάται ότι οι άνθρωποι που τα προτιμούν, τείνουν να παίρνουν περίπου 500 θερμίδες παραπάνω την ημέρα και να αυξάνουν το βάρος τους συγκριτικά με τους ανθρώπους που επιλέγουν μη επεξεργασμένα φρούτα και λαχανικά.

Διαβάστε ακόμη...