Τρεις ώρες τουλάχιστον για ένα ασθενοφόρο στην Αθήνα

 
Περιμένουν με τις ώρες να περάσει το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για να τους μεταφέρει εγκαίρως στο νοσοκομείο. Υποφέρουν από τους πόνους, κάποιοι, οι περισσότεροι δηλαδή χρειάζονται άμεσα νοσηλεία για να μην… αφήσουν την τελευταία τους πνοή αναμένοντας…


Στην Αθήνα αλλά και στην επικράτεια γενικότερα, όπως καταγγέλλουν εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ, ένα ασθενοφόρο κάνει τουλάχιστον τρεις ώρες (μέσος όρος) για να φτάσει στο περιστατικό. «Δεν μπορούν οι ασθενείς από τη στιγμή που έφτασαν στο σημείο να περιμένουν δύο και τρεις ώρες το ασθενοφόρο για να έρθει», λέει μιλώντας στο newsbeast.gr ο πρόεδρος των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Αθήνας, Γιάννης Χούσος.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που έχει στη διάθεσή του, αυτή τη στιγμή στην πρωτεύουσα κυκλοφορεί ένα ασθενοφόρο ανά 75.000 κατοίκους (πρωί, απόγευμα) και τη νύχτα ένα ανά 131.000 κατοίκους. «Για να φτάσουμε σε κάποια, πρέπει να αξιολογήσουμε ποια είναι τα πιο σημαντικά. Δεν γίνεται διαφορετικά… Και πάλι όμως, αργούμε», συνεχίζει.

Τα… χαλασμένα ασθενοφόρα

Αυτή τη στιγμή το ΕΚΑΒ της Αθήνας διαθέτει σχεδόν 130 ασθενοφόρα. «Υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις σε αυτά καθημερινά. Κάθε μέρα έχουμε 40 με 45 αυτοκίνητα κλειστά λόγω έλλειψης ανταλλακτικών και βλαβών. Τα ασθενοφόρα είναι από το 2004 και έχουν ξεπεράσει τις 600.000 χιλιόμετρα. Καθημερινά μένουμε στο δρόμο», αναφέρει ο κ. Χούσος.

«Άρα, καταλήγουμε να είναι στη διάθεση του πολίτη 60 με 70 ασθενοφόρα το πρωί και το απόγευμα και 30 με 40 τη νύχτα», προσθέτει.

Επίσχεση εργασίας

Όπως καταγγέλλουν, οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι πέντε μήνες για την εργασία τους τις νυχτερινές ώρες των Κυριακών καθώς και τις αργίες αλλά και για τον ένα χρόνο για τις εκτός έδρας μετακινήσεις τους.

Και γι’ αυτό, όπως καταλήγει ο κ. Χούσος, αρχίζουν από σήμερα επίσχεση εργασίας ζητώντας την πληρωμή των δεδουλευμένων τους αλλά και την χρηματοδότηση του οργανισμού τους.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *