Τρεις λόγοι για τους οποίους πεινάς συνέχεια

Η πείνα είναι ένα ενοχλητικό συναίσθημα ιδιαίτερα όταν δεν ικανοποιείται ενώ σε περίοδο δίαιτας μπορεί να προκαλέσει ακόμη και τα αντίθετα αποτελέσματα.

Πού μπορεί, όμως, να οφείλεται συχνά η πείνα όταν έχετε μόλις φάει το φαγητό σας; Δείτε μερικούς λόγους για τους οποίους μπορεί να νιώθετε ότι πεινάτε συνέχεια…

Υψηλή πρόσληψη ζάχαρης
Έρευνα του 2015 που δημοσιεύτηκε στο Frontiers in Nutrition έδειξε ότι η υπερβολική πρόσληψη ζάχαρης φαίνεται να αυξάνει την όρεξη, ακριβώς επειδή προκαλεί μεγαλύτερη παραγωγή γκρελίνης.

Χαμηλή πρόσληψη πρωτεΐνης
Μία διατροφή πλούσια σε πρωτεΐνες μπορεί να προσφέρει μεγαλύτερο αίσθημα κορεσμού και κατά συνέπεια να μειώσει την πρόσληψη επιπλέον φαγητού και θερμίδων και να συμβάλλει στη μεγαλύτερη απώλεια βάρους.

Μη επαρκής ποσότητα νερού
Το να πίνουμε νερό δεν είναι μόνο απαραίτητο για την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού, αλλά συμβάλλει σημαντικά στο να απολαύσουμε σημαντικά οφέλη, όπως η απώλεια βάρους. Σύμφωνα με επιστημονική έρευνα δημοσιευμένη στο US National Library of Medicine, οι γυναίκες που κατανάλωναν μισό λίτρο νερό 30 λεπτά πριν να γευματίσουν, μετά από διάστημα οκτώ εβδομάδων, είχαν μειώσει την όρεξή τους και είχαν χάσει βάρος.

Διαβάστε ακόμη...