Το υπουργείο Υγείας εμβολιάζει τους πρόσφυγες

igeias-656x410.jpg

Τον εμβολιασμό νεογνών, παιδιών και ενηλίκων προσφύγων για σειρά νοσημάτων συνέστησε σήμερα η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών παρουσία του γενικού γραμματέα Δημόσιας Υγείας, Ιωάννη Μπασκόζου.

Η επιτροπή συνεδρίασε στο υπουργείο Υγείας και εξέτασε το ζήτημα της επάρκειας των απαραίτητων εμβολίων για όλο τον πληθυσμό. Επίσης επανεξέτασε την ανάγκη εμβολιασμού των προσφύγων και των αιτούντων άσυλο λόγω της ενδεχόμενης παραμονής τους στη χώρα μας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Αφού συνεκτίμησε τα υπάρχοντα επιστημονικά δεδομένα, τις συστάσεις των διεθνών οργανισμών, τα επιδημιολογικά στοιχεία και την κατάσταση στη χώρα συνέστησε τον κατά προτεραιότητα εμβολιασμό των παιδιών για ιλαρά, ερυθρά, παρωτίτιδα και διφθερίτιδα, τέτανο, κοκκύτη, πολιομυελίτιδα.

Αποφάσισε, επίσης να συστήσει τον εμβολιασμό των ενηλίκων κατά προτεραιότητα για τα ίδια νοσήματα, καθώς και τον εμβολιασμό των νεογνών για φυματίωση.

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι μετά από αυτή την εξέλιξη θα ακολουθήσει επεξηγηματική εγκύκλιος προς τους εμπλεκόμενους φορείς και του επαγγελματίες υγείας.

Οι παραπάνω συστάσεις θα επικαιροποιούνται από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα και τη διαθεσιμότητα των εμβολίων.

Ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας ευχαριστεί, με δήλωση του, τους εθελοντές και τις ΜΚΟ και τους καλεί μαζί με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να συνεχίσουν την προσφορά τους σε συντονισμό με το ΕΚΕΠΥ και με βάση τις επιστημονικές οδηγίες των εγκυκλίων.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *