Σύμφωνα με μια μελέτη που έγινε σε ευρωπαϊκές χώρες, όσοι λαοί έπιναν περισσότερες από δύο κούπες τσάι την ημέρα είχαν 20% λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν την ασθένεια.
Την έρευνα διεξήγαγε η Christian Herder από το ερευνητικό κέντρο Leibniz Center for Diabetes του πανεπιστημίου Heinrich Heine του Ντίσελντορφ.
Η παχυσαρκία είναι παράγοντας «κλειδί» για την εμφάνιση διαβήτη τύπου 2. Οι διατροφικές συνήθειες του ατόμου επίσης παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο, μία από τις οποίες είναι η κατανάλωση τσαγιού.
«Η κατανάλωση τσαγιού μπορεί να μειώσει την πιθανότητα εμφάνισης διαβήτη τύπου 2 χάρη στις πολυφαινόλες που περιέχει, “επηρεάζοντας” την πρόσληψη και επεξεργασία της γλυκόζης» ανέφερε η Herder.