Το Τμήμα Απεικόνισης Μαστού του ΜΗΤΕΡΑ, μεταξύ των 10 εκπαιδευτικών κέντρων στην Ευρώπη, για την απεικόνιση του μαστού

Το Τμήμα Απεικόνισης Μαστού του ΜΗΤΕΡΑ, επιλέχθηκε από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Ακτινολογίας (ESR) και την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Απεικόνισης Μαστού (EUSOBI), ως ένα από τα  10 κέντρα στην Ευρώπη, που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα υποτροφιών για την εκπαίδευση ακτινολόγων στην απεικόνιση του μαστού.

Κατά τη διάρκεια του τρίμηνου εκπαιδευτικού προγράμματος, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να εκπαιδευτούν σε όλες τις νεότερες πρακτικές στην απεικόνιση του μαστού, υπό την εποπτεία της Δρ. Αλεξάνδρας ΑθανασίουΔιευθύντρια Τμήματος Απεικόνισης Μαστού του ΜΗΤΕΡΑ, η οποία διαθέτει μεγάλη ακαδημαϊκή και εκπαιδευτική εμπειρία.

Συγκεκριμένα, οι νέοι ακτινολόγοι θα εξοικειωθούν με εξειδικευμένες τεχνικές που εφαρμόζονται με μεγάλη επιτυχία στο Τμήμα, όπως τη ψηφιακή τομοσύνθεση, τη ψηφιακή μαστογραφία με σκιαγραφικό, εξειδικευμένες επεμβατικές πράξεις, ενώ θα γνωρίσουν προηγμένης τεχνολογίας προγράμματα τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ) που υιοθετεί το τμήμα με στόχο την αρτιότερη φροντίδα του ασθενούς. Παράλληλα, στο πλαίσιο της εκπαίδευσής τους, θα συμμετέχουν στο Ογκολογικό συμβούλιο του ΜΗΤΕΡΑ, όπου διεπιστημονικά αποφασίζεται η κατάλληλη θεραπεία για κάθε ασθενή.

Τα κριτήρια του συστήματος αξιολόγησης του εκπαιδευτικού αυτού προγράμματος, για την επιλογή του Τμήματος Απεικόνισης Μαστού του ΜΗΤΕΡΑ, βασίστηκαν στην πολυετή εμπειρία και την άρτια οργάνωση του Τμήματος, στον αριθμό των εξετάσεων που διενεργούνται σε ετήσια βάση, στη διαθεσιμότητα όλων των απεικονιστικών και επεμβατικών τεχνικών που αφορούν τις παθολογίες του μαστού, καθώς και στη διεπιστημονική συνεργασία διάφορων ειδικοτήτων, με στόχο την ασφαλή και αξιόπιστη διάγνωση του καρκίνου του μαστού. Επιπλέον, η διενέργεια του ογκολογικού συμβουλίου του ΜΗΤΕΡΑ σε τακτική βάση, αποτέλεσε ένα ακόμη κριτήριο επιλογής του Τμήματος.

Η Δρ. Αλεξάνδρα ΑθανασίουΔιευθύντρια Τμήματος Απεικόνισης Μαστού του ΜΗΤΕΡΑ και Μέλος του Executive Board Of European Society of Breast Imaging, τονίζει: «Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που το Τμήμα Απεικόνισης Μαστού του ΜΗΤΕΡΑ, επιλέγεται για 3η συνεχόμενη χρονιά, ως ένα από τα δέκα κορυφαία εκπαιδευτικά κέντρα στην Ευρώπη για την μετεκπαίδευση ακτινολόγων στην απεικόνιση του μαστού. Ο συνδυασμός της μακροχρόνιας εκπαιδευτικής δραστηριότητας του Τμήματος με τον πολύ μεγάλο αριθμό παρακολούθησης των ασθενών μας κλινικά, αποτελούν το συγκριτικό πλεονέκτημα του Τμήματος, που το καθιστά σημείο αναφοράς για τη χώρα μας.»

Διαβάστε ακόμη...