Το τηλεκατευθυνόμενο ελικόπτερο που σώζει ζωές

40307D04DCC212A84AC598FCA5156352.jpg

  Τα τηλεκατευθυνόμενα ελικόπτερα βρίσκουν όλο και περισσότερες εφαρμογές, που συνήθως όμως περιορίζονται σε όχι και τόσο απαραίτητες λειτουργίες. Αυτό όμως κάθε άλλο παρά ισχύει για ένα τέτοιο drone με την ονομασία Defikopter.

Το συγκεκριμένο μη επανδρωμένο σκάφος μπορεί να παρέχει ιατρικό εξοπλισμό σε απομονωμένες περιοχές, σε περίπτωση ανάγκης. Για παράδειγμα, έχοντας ενεργοποιηθεί μέσω smartphone, μπορεί να πετάξει αυτόματα ώστε να φτάσει στο σημείο όπου και θα παράσχει τον απαραίτητο εξοπλισμό που μπορεί να είναι ένας απινιδωτής, σώζοντας έτσι τη ζωή σε κάποιον που έχει πάθει ανακοπή.

Πίσω από την κατασκευή του Defikopter βρίσκεται η γερμανική μη κερδοσκοπική οργάνωση Definetz. Έχοντας παρατηρήσει ότι περίπου 100.000 θάνατοι τον τελευταίο χρόνο οφείλονται σε ανακοπή καρδιάς και μερικοί από αυτούς θα είχαν αποτραπεί εάν υπήρχε άμεσα ένας απινιδωτής, πήραν την απόφαση να δημιούργησαν τη συσκευή σε συνεργασία με εξειδικευμένες εταιρείες του χώρου.

Μετά την κυκλοφορία του, όποιος διαθέτει ένα smartphone θα μπορεί να κατεβάσει την κατάλληλη εφαρμογή και να ζητήσει την αποστολή ενός Defikopter σε περίπτωση ανάγκης. Εφόσον το drone βρίσκεται εντός της ακτίνας δράσης του, θα απογειωθεί αυτόματα και θα ακολουθήσει τα δεδομένα ενός GPS, έχοντας εντοπίσει την τοποθεσία του τηλεφώνου. Όταν φτάσει στο σημείο, είτε θα προσγειωθεί, είτε θα πετάξει ένα αερόστατο με τον απινιδωτή.

Σύμφωνα με τους κατασκευαστές, το Defikopter μπορεί να φτάσει σε τοποθεσίες που βρίσκονται σε ακτίνα 10 χιλιομέτρων, κινούμενο με ταχύτητα μέχρι 70 χλμ/ώρα. Ζυγίζει 4,7 κιλά, ενώ το κόστος του είναι 20.000 ευρώ.

Defikopter2.jpg

Defikopter1.jpg

Defikopter3.jpg

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *