Όταν τρώτε ένα πολύ ωραίο κουλούρι Θεσσαλονίκης ή ένα τραγανό παστέλι ξέρετε ότι κάνετε πολύ καλό στην καρδιά σας;
Σύμφωνα με νεότερα ερευνητικά δεδομένα το σουσάμι που περιέχεται στα εν λόγω προϊόντα και όχι μόνο είναι ευεργετικό για την καλή υγεία της καρδιάς μας.
Ιδιαιτέρως δε το λάδι του, γνωστό ως σησαμέλαιο.
Το γεγονός αυτό οφείλεται στο ότι στο σουσάμι και τα προϊόντα του περιέχεται μια ιδιαίτερη κατηγορία συστατικών οι λιγνάνες, που βελτιώνουν την υγεία των αγγείων μας, ρίχνουν την πίεση και μειώνουν τη χοληστερίνη.
Βάλτε λοιπόν το σουσάμι στη διατροφή σας.
Ένα σουσαμένιο κουλούρι το πρωί ή ένα παστέλι, λίγο σουσαμάκι στη σαλάτα σας, μπορεί να σας βοηθήσει να έχετε μια πιο γερή καρδιά και πιο καθαρά αγγεία.
Πηγή: neadiatrofis.gr