Το σωματικό βάρος ενός γονιού έχει άμεσο αντίκτυπο στα παιδιά

C991B5753E1EF7951A74D956569B6BDE.jpg

  Το σωματικό βάρος των γονέων επηρεάζει το βάρος των παιδιών τους. Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγει σήμερα μια πληθώρα μελετών, εξετάζοντας τα επιστημονικά στοιχεία που υπάρχουν και συσχετίζουν το σωματικό βάρος υπέρβαρων και παχύσαρκων γονέων με αυτό των παιδιών τους.

Πάνω από το 30% των παιδιών που έχουν υπέρβαρους γονείς είναι και αυτά υπέρβαρα ή παχύσαρκα, ενώ ένα σημαντικό ποσοστό από αυτά θα εμφανίσει λόγω του υπερβάλλοντος βάρους άμεσα ή πιο μακροπρόθεσμα προβλήματα.

Το γεγονός αυτό θα πρέπει να προβληματίσει σημαντικά όσους είναι γονείς, καθώς το να έχουν παραπάνω κιλά δεν επιβαρύνει μόνο τους ίδιους αλλά και έμμεσα και τα παιδιά τους. Οι κακές διατροφικές συνήθειες της οικογένειας και κυρίως των γονιών θα διαμορφώσουν αντίστοιχες συνήθειες και στα παιδιά. Ταυτόχρονα, ένα παιδί που βλέπει τον πατέρα ή την μητέρα του να είναι υπέρβαρη ή παχύσαρκη και να μην κάνει τίποτα για να αλλάξει αυτή την κατάσταση, απομυθοποιεί πλήρως τους κινδύνους της παχυσαρκίας και θεωρεί πλέον ότι δεν είναι και τόσο τραγικό το να έχει παραπάνω βάρος, αφού ο μπαμπάς ή η μαμά το θεωρούν κάτι φυσιολογικό.

Αν λοιπόν έχετε οικογένεια και το βάρος σας είναι πάνω από το φυσιολογικό, να ξέρετε ότι χωρίς να το θέλετε πολλές φορές δεν επιβαρύνετε μόνο τον εαυτό σας, αλλά και τα ίδια σας τα παιδιά.

Πηγή: neadiatrofis.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *