Το «sexting» στην εφηβεία

 
Οι έφηβοι ανταλλάσσουν γυμνές φωτογραφίες μεταξύ τους σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό απ’ ό,τι είχε εκτιμηθεί αρχικά.

Σύμφωνα με μια μελέτη που έγινε σε αμερικανικά σχολεία, το ένα τρίτο των εφήβων είχαν στείλει τουλάχιστον μία φορά γυμνή φωτογραφία τους μέσω κινητού τηλεφώνου, ενώ αυτό είχε ζητηθεί στο 57% αυτών.


Όσοι μάλιστα προέβαιναν συχνά σε αυτήν την πράξη, ήταν πιο πιθανό να ολοκληρώσουν αρκετά νωρίς τις σεξουαλικές τους επαφές.

Προηγούμενες μελέτες έκαναν λόγο για μόλις το 1% των εφήβων, ωστόσο πρόσφατη μελέτη που διεξήχθη στο Τέξας έδειξε ότι το ποσοστό των εφήβων που προβαίνουν στο λεγόμενο «sexting» είναι πολύ μεγαλύτερο.

Στη μελέτη συμμετείχαν περίπου 1.000 μαθητές. Το 28% αυτών είχε στείλει γυμνή φωτογραφία του με τη χρήση των νέων τεχνολογιών. Αυτό είχε ζητηθεί από το 57% αυτών και το 31% των εφήβων είχε ζητήσει από κάποιον να του στείλει γυμνή φωτογραφία του.

«Φαίνεται ότι το sexting είναι η μοντέρνα εκδοχή του “αν μου δείξεις το δικό σου, θα σου δείξω το δικό μου”» είπε ο επικεφαλής της έρευνας, βοηθός καθηγητής στο τμήμα Μαιευτικής και Γυναικολογίας του UTMB, Jeff Temple.

«Μάλιστα, αυτό είχε ζητηθεί από όλα τα κορίτσια, ενώ ανάλογη “ενόχληση” είχαν δεχτεί και μερικά αγόρια».

Οι ερευνητές μελέτησαν ακόμη τη σχέση ανάμεσα στο sexting και τη σεξουαλική δραστηριότητα των εφήβων και βρήκαν ότι τόσο τα αγόρια όσο και τα κορίτσια που προέβαιναν σε τέτοιου είδους συμπεριφορά είχαν περισσότερες πιθανότητες να κάνουν σεξ με συνομήλικους τους, συγκριτικά με εκείνους που δεν είχαν δοκιμάσει το «sexting».

Ακόμη, τα νεαρά κορίτσια που έκαναν συχνά «sexting» είχαν επικίνδυνη και επιπόλαιη σεξουαλική συμπεριφορά, όπως σεξ με πολλούς παρτενέρ, χρήση ναρκωτικών ουσιών και αλκοόλ πριν τη σεξουαλική πράξη.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *